Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonnige en zomers warme Moederdag verwacht

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 9:16

Wie zaterdagochtend naar buiten kijkt, kan het zich waarschijnlijk nauwelijks voorstellen. Toch wordt er een stralende en warme zondag verwacht.

Met temperaturen rond het vriespunt is het weekend koud begonnen.

Zaterdag grijs en grijzer
De grijze lucht wordt in de loop van zaterdagochtend nog grijzer. Tegen de middag verwacht Meteo Limburg perioden met lichte regen en motregen, die de hele middag kunnen aanhouden. Later op de middag en de avond wordt het pas helemaal droog en komen er opklaringen.

Zondag warm en zonnig
De temperatuur stijgt allengs. In de loop van zaterdag loopt die al op tot maximaal 17 graden. In de nacht van zaterdag op zondag koelt het nauwelijks af. Het kwik blijft dan steken op een graad of 13 en daarbij blijft het droog. Zondag waait het weliswaar stevig, maar daarbij wordt warmere lucht aangevoerd, waardoor het in de middag plaatselijk 27 graden kan worden. Ook zijn er flinke zonnige perioden. En op de meeste plaatsen blijft het droog: prima terrasjesweer dus.

Onweer
De snelle temperatuurstijging wordt aan het eind van de dag mogelijk afgestraft met een onweersklap, maar de koffie en vlaai in de tuin bij moeder zijn dan al lang achter de kiezen.

Bekijk hier de volledige weersverwachting voor het weekend en de komende week.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen