Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonneweide: ook via voorzieningenrechter geen vergunning

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 18:06

Waar de gemeente Leudal dinsdag al definitief geen vergunning afgaf voor een zonneweide in Heythuysen, biedt ook de voorzieningenrechter geen soelaas voor projectontwikkelaar Arbor BV.

De projectontwikkelaar wendde zich tot de voorzieningenrechter om zo alsnog een vergunning voor een 40 hectare grote zonneweide af te dwingen.

Onderbouwing
Het college van de gemeente Leudal vindt dat de zonneweide de natuur- en landschapswaarden te zeer aantast. De projectontwikkelaar bestrijdt dat. De rechter bepaalde daarop dat de gemeente met een nadere onderbouwing moest komen.

Lees ook: Streep door plan zonneweide Leudal

Besluit
De gemeente kreeg een deadline van dinsdag 6 november om met een reactie te komen. De projectontwikkelaar wilde namelijk gebruik maken van een subsidie die tot uiterlijk 8 november kan worden aangevraagd.
Leudal schakelde een gespecialiseerd bureau in en op basis van het onderzoek van dat bureau bleef het college dinsdag bij haar besluit.

Stoel
De voorzieningenrechter is niet van plan om op de stoel van de gemeente te gaan zitten en alsnog een vergunning te verstrekken. Daarbij speelt voor de rechter mee dat 'omwonenden hun belangen niet naar voren hebben kunnen brengen'.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen