Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonneweide: ook via voorzieningenrechter geen vergunning

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 18:06

Waar de gemeente Leudal dinsdag al definitief geen vergunning afgaf voor een zonneweide in Heythuysen, biedt ook de voorzieningenrechter geen soelaas voor projectontwikkelaar Arbor BV.

De projectontwikkelaar wendde zich tot de voorzieningenrechter om zo alsnog een vergunning voor een 40 hectare grote zonneweide af te dwingen.

Onderbouwing
Het college van de gemeente Leudal vindt dat de zonneweide de natuur- en landschapswaarden te zeer aantast. De projectontwikkelaar bestrijdt dat. De rechter bepaalde daarop dat de gemeente met een nadere onderbouwing moest komen.

Lees ook: Streep door plan zonneweide Leudal

Besluit
De gemeente kreeg een deadline van dinsdag 6 november om met een reactie te komen. De projectontwikkelaar wilde namelijk gebruik maken van een subsidie die tot uiterlijk 8 november kan worden aangevraagd.
Leudal schakelde een gespecialiseerd bureau in en op basis van het onderzoek van dat bureau bleef het college dinsdag bij haar besluit.

Stoel
De voorzieningenrechter is niet van plan om op de stoel van de gemeente te gaan zitten en alsnog een vergunning te verstrekken. Daarbij speelt voor de rechter mee dat 'omwonenden hun belangen niet naar voren hebben kunnen brengen'.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen