Zonnepark Maria Hoop

Groen licht voor bouw van vijf zonneparken in Echt-Susteren

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft groen licht gegeven voor de bouw van vijf zonneparken.

Zonnepark Spiesberg Grashoek (31 aug 2021)
Grashoek koploper duurzaamheid: zonnepark met waterstof

Grashoek is weliswaar klein maar behoort straks tot de absolute koplopers als het gaat om duurzaamheid. Het Peeldorp krijgt het eerste zonnepark met waterstof van Limburg.

Zonnepark Maria Hoop
Veel bezwaren tegen bouw vijf zonneparken Echt-Susteren

Er zijn veel bezwaren ingediend bij de gemeente Echt-Susteren tegen de bouw van vijf zonneparken. Inwoners hebben in totaal 85 zogeheten zienswijzen ingediend.

stroom elektriciteit hoogspanningsmast hoogspanning
Zonneparken zetten druk op Limburgs stroomnet

Het Limburgse en Noord-Brabantse hoogspanningsnet loopt op meerdere plekken tegen de maximale grens aan. Voor een derde van alle deelgebieden binnen het netwerk zijn nieuwe grootschalige initiatieven voor zonne-energie tijdelijk niet meer mogelijk.

Zonnepark Chemelot eerste stap naar groen industriepark

Bij bedrijventerrein Chemelot wordt vrijdag officieel zonnepark Louisegroeve in gebruik genomen.

Zonnepark Chemelot klaar voor gebruik

Het grootste zonnepark van Limburg, bij industriepark Chemelot in Geleen, gaat vanaf 15 maart elektriciteit leveren.

SP eist uitleg Geurts na windmolen-uitspraak

De SP in het Limburgs Parlement wil opheldering van PvdA-gedeputeerde Eric Geurts over zijn opmerking dat hij hoopt dat bij de toekomstige bouw van windmolens en zonneparken 'een nieuw Venlo niet nodig is'.

Duurzaam Limburg: twee zonneparken en extra windmolens

De provincie wil de komende vier jaar zeventien extra windmolens en twee zonneparken realiseren. Dat staat in een nota over de overgang van Limburg naar duurzame energie.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten