Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonnepanelen voor 3000 Limburgse huurhuizen

Geplaatst opwoensdag 8 oktober 2014 - 10:37

Tien Limburgse woningcorporaties gaan in drie jaar tijd minimaal drieduizend daken van huurwoningen van zonnepanelen voorzien.

Dat doen zij in het samenwerkingsverband Zonnig-Limburg, waar ook de provincie aan meedoet. Dat maakte Wonen Limburg woensdag bekend.

Voordeel
Dankzij de zonnepanelen kunnen huurders profiteren van een lagere energierekening en dragen de woningcorporaties bij aan vermindering van de CO2-uitstoot.

Eigen bijdrage huurder
De woningcorporatie bepaalt of zij zelf investeert in de zonnepanelen of dat ze dat door een derde partij laten doen. In beide situaties heeft de huurder direct voordeel: de besparing op de energierekening is vanaf de eerste maand hoger dan de eigen bijdrage.

Wonen Limburg kiest er bijvoorbeeld voor zelf te investeren in de panelen. Dat betekent dat de eigen bijdrage wordt verrekend in de huur.

Eind 2014
De woningcorporaties streven ernaar de eerste zonnepanelen nog in 2014 te leggen.

Deelnemende woningcorporaties
De deelnemende corporaties voor Zonnig-Limburg zijn:

  • Antares
  • Heemwonen
  • Maaskant Wonen
  • Maasvallei
  • Wonen Limburg
  • Wonen Zuid
  • Woningbeheer Born-Grevenbicht
  • Woningstichting St. Joseph Stramproy
  • Woningvereniging Nederweert
  • WoonGoed 2-Duizend
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Huurschuld eerder aangepakt in Maastricht
Onderzoek: In welke staat verkeert jouw huurhuis?
Hoog risico voor huurders Heerlen en Roermond
Huurprijzen opnieuw gestegen, behalve in Maastricht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen