zonneweide, zonnepanelen, duurzame energie (stock)

VVD: provincie moet in actie komen voor zonnepanelen

De VVD in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur gaat proberen alsnog zonnepanelen te realiseren op het dak van het gloednieuwe grote distributiecentrum van Dokvast in Echt.

Dokvast Sint Joost
Geen zonnedak op XXL-distributiehal Echt, wel 5 zonneparken

Op het dak van het gloednieuwe distributiecentrum van Dokvast in Echt is plek voor zo'n 30.000 zonnepanelen, maar die komen er voorlopig niet. Reden is dat er geen ruimte is om ze aan te sluiten op het stroomnet. De aanvraag daarvoor is te laat gedaan.

Zonnepanelen stock (21 sep 2021)
Zonneparken Horst en Grubbenvorst mogen uitbreiden

De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft dinsdagavond tijdens de raadsvergadering groen licht gegeven voor de uitbreiding van twee zonneparken.

zonnepanelen duurzame energie stockfoto_HD
CDA: Actie voor verplichte zonnepanelen op daken bedrijven

Het CDA in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur een brief stuurt aan de partijen die bij de vorming van een nieuwe regering zijn betrokken, over verplichte zonnepanelen op daken van bedrijven en bijvoorbeeld winkelcentra.

zonnepanelen stock (3 sep 2020)
'Alle daken verplicht vol leggen met zonnepanelen'

Duurzaamheidsdeskundige Ronald Rovers vindt dat Limburg enorm achterloopt bij het verduurzamen van de energiewinning. Hij vindt dat alle daken in Limburg, ook die van monumentale panden, zonnepanelen moeten krijgen.

zonnepanelen stock (3 sep 2020)
Energiedoelen Venray in het gedrang

Gemeente Venray is bang haar energiedoelen voor 2030 niet te kunnen halen. In de plannen is onder meer voor 1130 terajoule aan zonnepanelen ingetekend, maar het Noord-Limburgse stroomnet kan die hoeveelheid energie niet aan.

Zonnepanelen schapen
Landgraaf zet streep door zonnepanelen-plan

Er komt geen zonnepanelenvlakte aan de Akerweg in Landgraaf. De gemeente geeft geen steun meer aan het plan.

Sneeuwvrij maken van zonnepanelen
Besneeuwde zonnepanelen vegen rendeert maar is risicovol

Wie nog rendement wil halen uit een ondergesneeuwd zonnepaneel heeft dezer dagen slechts een enkele optie: vegen.

zonneweide, zonnepanelen, duurzame energie (stock)
FvD: 'Zonnepanelen op grote daken leveren genoeg energie'

Forum voor Democratie (FvD) in het Limburgs Parlement stelt dat de vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg helemaal aan hun taakstelling voor duurzame energie tot 2030 kunnen voldoen door zonnepanelen op grote daken.

zonnepanelen stock (3 sep 2020)
Maastricht zet in op bedrijfsdaken voor schone energie

Daken van Maastrichtse bedrijven moeten vol komen te liggen met zonnepanelen. Het gaat dan wel om ondernemingen die er minstens duizend vierkante meter ruimte voor hebben.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten