Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonneauto van Bundenaar botst tegen Australische vangrail

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 15:55

Zonneauto NunaX van het Nederlandse Vattenfall Solar Team is tijdens een testrit op het Hidden Valley circuit in Australië tegen de vangrail gebotst.

Kasper Sijmons (23) uit Bunde is als lid van het team verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van het structurele gedeelte van de auto.

Flink beschadigd
De coureur, de 22-jarige Max van der Waals, kwam met de schrik vrij. Hij raakte de vangrail na een recht stuk bij de eerste bocht. Toen hij remde, blokkeerde het rechter achterwiel en raakte het voertuig in de slip. De auto is flink beschadigd.

Wereldtitel
De zonneracewagen is van het Vattenfall Solar Team. Ze hopen voor de achtste keer de wereldtitel binnen te slepen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge van 3000 kilometer in Australië. Sijmons heeft zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft anderhalf jaar opzij gezet om mee te kunnen doen aan de Bridgestone World Solar Challenge.

Lees ook: Bundenaar presenteert zelfontwikkelde zonneauto

Niet in gevaar
Volgens teamleider Maud Diepeveen werkt het team komende dagen op volle kracht door om de auto voor de race te repareren. Volgens haar komt de deelname niet in gevaar.

Lichtste ooit
Volgens Sijmans is de auto van het team 'de lichtste Nuna ooit gebouwd'. "Daar ben ik best wel trots op." De zonneauto heeft een geheim wapen: de auto is zo gebouwd dat de wind zorgt voor extra snelheid.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen