Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonneauto van Bundenaar botst tegen Australische vangrail

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 15:55

Zonneauto NunaX van het Nederlandse Vattenfall Solar Team is tijdens een testrit op het Hidden Valley circuit in Australië tegen de vangrail gebotst.

Kasper Sijmons (23) uit Bunde is als lid van het team verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van het structurele gedeelte van de auto.

Flink beschadigd
De coureur, de 22-jarige Max van der Waals, kwam met de schrik vrij. Hij raakte de vangrail na een recht stuk bij de eerste bocht. Toen hij remde, blokkeerde het rechter achterwiel en raakte het voertuig in de slip. De auto is flink beschadigd.

Wereldtitel
De zonneracewagen is van het Vattenfall Solar Team. Ze hopen voor de achtste keer de wereldtitel binnen te slepen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge van 3000 kilometer in Australië. Sijmons heeft zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft anderhalf jaar opzij gezet om mee te kunnen doen aan de Bridgestone World Solar Challenge.

Lees ook: Bundenaar presenteert zelfontwikkelde zonneauto

Niet in gevaar
Volgens teamleider Maud Diepeveen werkt het team komende dagen op volle kracht door om de auto voor de race te repareren. Volgens haar komt de deelname niet in gevaar.

Lichtste ooit
Volgens Sijmans is de auto van het team 'de lichtste Nuna ooit gebouwd'. "Daar ben ik best wel trots op." De zonneauto heeft een geheim wapen: de auto is zo gebouwd dat de wind zorgt voor extra snelheid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen