Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonneauto TU Delft compleet verwoest na brand

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 7:13

De zonneauto NunaX van de TU Delft is compleet verwoest nadat het voertuig in brand vloog tijdens de World Solar Challenge in Australië.

Kasper Sijmons uit Bunde is een van de zestien leden van het team van de TU Delft.

Ongedeerd
Tim van Leeuwen, de bestuurder van de wagen, bleef ongedeerd. Op foto's die het team via sociale media verspreidde, is een felle brand te zien. Van de auto is niets meer over.

Video: NH Nieuws

Aan kop
De auto van de TU Delft lag aan kop van de wedstrijd en had, met nog 300 kilometer te gaan, de overwinning voor het grijpen. Titelverdediger Delft, dat de World Solar Challenge al zeven keer won, nam de leiding in de wedstrijd woensdag over van het team van de Universiteit Twente. Kasper Sijmons, die als structural engineer samen met een ander teamlid de koolstof body van de wagen heeft ontworpen en gebouwd, was overtuigd dat het team weer zou winnen. Maar dat verliep dus heel anders.

Lees ook: Limburger vertrouwt op winst in Solar Challenge

Geen finish
Het is de eerste keer in twintig jaar deelname van Delft dat de finish niet wordt gehaald. Wat de reden is voor het vlamvatten van de zonneauto is volgens het team nog niet duidelijk.

Winst
Door het uitvallen van Delft ging de winst naar het Belgische Agoria Solar Team, van studenten van de universiteit in Leuven. De auto van het team kwam donderdagmiddag (lokale tijd) op de vijfde dag van de race als eerste over de finishlijn in de stad Adelaide. Het winnend team heeft een Limburgs tintje, want Inge Habets uit Sint Geertruid is structureel ingenieur van die zonneauto.

De Bridgestone World Solar Challenge is een race voor zonnewagens van Darwin in het noorden tot Adelaide in het zuiden van Australië over een afstand van 3.021 kilometer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen