Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonneauto TU Delft compleet verwoest na brand

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 7:13

De zonneauto NunaX van de TU Delft is compleet verwoest nadat het voertuig in brand vloog tijdens de World Solar Challenge in Australië.

Kasper Sijmons uit Bunde is een van de zestien leden van het team van de TU Delft.

Ongedeerd
Tim van Leeuwen, de bestuurder van de wagen, bleef ongedeerd. Op foto's die het team via sociale media verspreidde, is een felle brand te zien. Van de auto is niets meer over.

Video: NH Nieuws

Aan kop
De auto van de TU Delft lag aan kop van de wedstrijd en had, met nog 300 kilometer te gaan, de overwinning voor het grijpen. Titelverdediger Delft, dat de World Solar Challenge al zeven keer won, nam de leiding in de wedstrijd woensdag over van het team van de Universiteit Twente. Kasper Sijmons, die als structural engineer samen met een ander teamlid de koolstof body van de wagen heeft ontworpen en gebouwd, was overtuigd dat het team weer zou winnen. Maar dat verliep dus heel anders.

Lees ook: Limburger vertrouwt op winst in Solar Challenge

Geen finish
Het is de eerste keer in twintig jaar deelname van Delft dat de finish niet wordt gehaald. Wat de reden is voor het vlamvatten van de zonneauto is volgens het team nog niet duidelijk.

Winst
Door het uitvallen van Delft ging de winst naar het Belgische Agoria Solar Team, van studenten van de universiteit in Leuven. De auto van het team kwam donderdagmiddag (lokale tijd) op de vijfde dag van de race als eerste over de finishlijn in de stad Adelaide. Het winnend team heeft een Limburgs tintje, want Inge Habets uit Sint Geertruid is structureel ingenieur van die zonneauto.

De Bridgestone World Solar Challenge is een race voor zonnewagens van Darwin in het noorden tot Adelaide in het zuiden van Australië over een afstand van 3.021 kilometer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen