stock hittegolf hitte zomer zon

Tropische dagen op komst met sterke zonkracht

Limburg gaat zonnige dagen tegemoet. De komende week kan het zelfs tropisch warm worden met temperaturen tot 34 graden, voorspelt Meteo Limburg.

stock zon wolken
Zomers weer vormt extra risico op huidkanker

Veel mensen genieten deze dagen volop van het zomerse weer, maar lijken minder bewust te zijn van de sterke zonkracht. Dermatologen waarschuwen dat men nog geen beschermingslaag van pigment heeft opgebouwd.

Weerfoto - 1 jun 2021
Meteorologische zomer start met stralend zonnig weer

De meteorologische zomer gaat dinsdag van start met stralend zonnig weer. De zonkracht is met zeven sterk. De temperatuur loopt op deze eerste junidag op tot zo'n 26 graden.

Lente zon
Insmeren: sterke zonkracht in Limburg

Limburgers mogen woensdag de zonnebrandcrème uit de kast halen, want er wordt een sterke zonkracht verwacht.

Tropische dag op komst: zonkracht is sterk

Limburg maakt zich op voor een tropische dag. Er worden temperaturen van ruim boven de 30 graden verwacht. De zonkracht is sterk, waarde zeven.

Pas op voor verbranding, zonkracht is zeer sterk!

Het wordt vandaag uitkijken met de zon. Vanaf het begin van de middag is het vrij zonnig en zeer warm. De zonkracht is zeer hoog met een waarde 8. Dit betekent: kans op verbranding.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten