Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonder vastelaovend loopt Big Benny 20 kilometer per dag

Geplaatst opmaandag 15 februari 2021 - 18:41

De tijd van vastelaovend is voor veel artiesten normaal gesproken een periode van ongezond leven: een snelle hap hier, een pilsje daar en door, op naar het volgende optreden. Roofbouw op het lichaam.

De coronapandemie heeft een streep gezet door de agenda's van veel Limburgse artiesten, in de periode van de 11devande11de tot aan Aswoensdag.

1400 calorieën
Om gezond te blijven, wandelt Ben Peters uit Roermond, bij het grote publiek bekend onder de naam Big Benny, tegenwoordig 20 kilometer per dag. "Daar verbrand ik dagelijks 1400 calorieën mee", vertelt hij maandag aan tafel in L1mburg Centraal. Hij heeft er tijd voor, op carnavalsmaandag, want optredens voor publiek zijn er niet. Door het wandelen is hij in zes weken tijd 5,5 kilo afgevallen.

Video: L1

Prullenbak
Niet lang na de uitbraak van het coronavirus had Peters, die ook buiten het vastelaovesseizoen optreedt, al door dat hij zijn agenda in de prullenbak kon gooien. En dat hij er qua inkomen fors op achteruit zou gaan. "Daarom ben ik ook gestopt met roken", zegt Peters. "Je gaat toch kijken waar je op kan bezuinigen." In de tijd van vastelaovend, van 11 november tot en met carnavalsdinsdag sprokkelt hij met 110 optredens zowat een jaarsalaris bij elkaar, zo vertelt hij.

Vitaminepillen
Collega-artiest Frans Theunisz (75), slikt in de periode van vastelaovend extra vitaminepillen om gezond te blijven. "Ik pak vitaminen en ik leef naar optredens toe. Vergelijk het met voetbal, zolang je niet op de reservebank zit, zijn alle pijntjes relatief. Stoppen met roken heeft me ook heel erg goed gedaan", lacht Theunisz. "En je moet doseren. Kijk, ik heb een liedje: 1, 2, 3, 4, waar blijft dat bier. Dan komen de glazen me vanuit de zaal tegemoet. Die kan ik niet allemaal opdrinken. Dan sta ik hagelevol op het podium, dat kan niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen