Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 18:39

Volgens Xavier Maassen valt Max Verstappen en het Red Bull-team niets te verwijten na de grand prix van Monaco, ondanks de tijdstraf voor een onveilige pitstop. "Ze hebben alles op alles gezet om naar voren te komen en die winst te pakken, maar gegokt en verloren."

Daarnaast prijst de Formule 1-expert racewinnaar Lewis Hamilton, die na de pitstops op ongunstige banden alle zeilen moest bijzetten om Verstappen achter zich te houden "Hamilton had een wonder nodig en het wonder is geschied. We moeten niet onderschatten wat hij op die banden voor elkaar heeft gekregen."

Lees ook: Max Verstappen dendert van podium na tijdstraf in Monaco

Gegokt en verloren
Verstappen kwam als tweede over de streep, maar kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek omdat zijn team hem bij de pitstop terug de baan op stuurde op het moment dat Valtteri Bottas daar reed. Door die bestrafte unsafe release werd Verstappen in de officiële uitslag vierde. Maassen snapt dat de monteurs het risico namen. "Als ze hem niet zo snel laten vertrekken en Bottas voorbij laten rijden, dat vliegt Verstappen ook van het podium af omdat Vettel dan ook voorbij zou komen, Het was hét moment van de wedstrijd. Hij komt er wel voor, maar het is niet genoeg om voor de overwinning. Gegokt en verloren, dus."

Milde straf
Het is volgens Maassen wel terecht dat de wedstrijdleiding Verstappen bestrafte. "Het is nog een milde straf voor een unsafe release, in zo'n smalle pitstraat. Ik denk dat Bottas er wel iets anders over denkt. Regels zijn regels."

Audio: L1 | Foto: Orange Pictures

Lees ook: Verstappen: podium was dik verdiend geweest

'Helemaal naar de klote'
Doordat de straf pas aan het eind van de race aan Verstappen's tijd werd toegevoegd, kon hij 'gewoon' duelleren met zijn opponenten en strijden om de eerste plek in de race. Ondanks verwoede pogingen in een titanengevecht met regerend kampioen Hamilton wist hij de Mercedes in de smalle straten van Monte Carlo niet te passeren. "Ik denk dat ook hij een waanzinnige race heeft gereden, want zijn banden waren helemaal naar de klote. Verstappen probeerde alles eraan te doen om de rest op vijf seconden te rijden, maar we weten dat je in Monaco heel goed kunt verdedigen."

Touché
"Max móést het wel een keer proberen, maar het mocht niet baten", refereert Maassen aan het moment dat Verstappen enkele rondes voor het eind zijn bolide naast die van Hamilton wurmde. Een touché was het gevolg.
"Hij kwam van té ver. Maar daarvoor is Verstappen Verstappen, hij zou niet uit die auto willen stappen met de wetenschap dat hij het niet geprobeerd had."

Geluk
Al met al moeten Verstappen en Red Bull zich volgens Maassen realiseren dat ze er nog bekaaider vanaf hadden kunnen komen. "Ik denk dat ze ook geluk hebben gehad met de verkeerde bandenkeuze van Hamilton. Had Hamilton op de mediumband gestaan, dan had Max er niet zo blij kunnen blijven. Ik had gehoopt dat Max in de kwalificatie voor een wonder zou zorgen, maar vanaf de derde plek was het onmogelijk de race te winnen."

Lees terug: Max Verstappen strijdt voor podium in Monaco

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen