Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 18:39

Volgens Xavier Maassen valt Max Verstappen en het Red Bull-team niets te verwijten na de grand prix van Monaco, ondanks de tijdstraf voor een onveilige pitstop. "Ze hebben alles op alles gezet om naar voren te komen en die winst te pakken, maar gegokt en verloren."

Daarnaast prijst de Formule 1-expert racewinnaar Lewis Hamilton, die na de pitstops op ongunstige banden alle zeilen moest bijzetten om Verstappen achter zich te houden "Hamilton had een wonder nodig en het wonder is geschied. We moeten niet onderschatten wat hij op die banden voor elkaar heeft gekregen."

Lees ook: Max Verstappen dendert van podium na tijdstraf in Monaco

Gegokt en verloren
Verstappen kwam als tweede over de streep, maar kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek omdat zijn team hem bij de pitstop terug de baan op stuurde op het moment dat Valtteri Bottas daar reed. Door die bestrafte unsafe release werd Verstappen in de officiële uitslag vierde. Maassen snapt dat de monteurs het risico namen. "Als ze hem niet zo snel laten vertrekken en Bottas voorbij laten rijden, dat vliegt Verstappen ook van het podium af omdat Vettel dan ook voorbij zou komen, Het was hét moment van de wedstrijd. Hij komt er wel voor, maar het is niet genoeg om voor de overwinning. Gegokt en verloren, dus."

Milde straf
Het is volgens Maassen wel terecht dat de wedstrijdleiding Verstappen bestrafte. "Het is nog een milde straf voor een unsafe release, in zo'n smalle pitstraat. Ik denk dat Bottas er wel iets anders over denkt. Regels zijn regels."

Audio: L1 | Foto: Orange Pictures

Lees ook: Verstappen: podium was dik verdiend geweest

'Helemaal naar de klote'
Doordat de straf pas aan het eind van de race aan Verstappen's tijd werd toegevoegd, kon hij 'gewoon' duelleren met zijn opponenten en strijden om de eerste plek in de race. Ondanks verwoede pogingen in een titanengevecht met regerend kampioen Hamilton wist hij de Mercedes in de smalle straten van Monte Carlo niet te passeren. "Ik denk dat ook hij een waanzinnige race heeft gereden, want zijn banden waren helemaal naar de klote. Verstappen probeerde alles eraan te doen om de rest op vijf seconden te rijden, maar we weten dat je in Monaco heel goed kunt verdedigen."

Touché
"Max móést het wel een keer proberen, maar het mocht niet baten", refereert Maassen aan het moment dat Verstappen enkele rondes voor het eind zijn bolide naast die van Hamilton wurmde. Een touché was het gevolg.
"Hij kwam van té ver. Maar daarvoor is Verstappen Verstappen, hij zou niet uit die auto willen stappen met de wetenschap dat hij het niet geprobeerd had."

Geluk
Al met al moeten Verstappen en Red Bull zich volgens Maassen realiseren dat ze er nog bekaaider vanaf hadden kunnen komen. "Ik denk dat ze ook geluk hebben gehad met de verkeerde bandenkeuze van Hamilton. Had Hamilton op de mediumband gestaan, dan had Max er niet zo blij kunnen blijven. Ik had gehoopt dat Max in de kwalificatie voor een wonder zou zorgen, maar vanaf de derde plek was het onmogelijk de race te winnen."

Lees terug: Max Verstappen strijdt voor podium in Monaco

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen