Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 18:39

Volgens Xavier Maassen valt Max Verstappen en het Red Bull-team niets te verwijten na de grand prix van Monaco, ondanks de tijdstraf voor een onveilige pitstop. "Ze hebben alles op alles gezet om naar voren te komen en die winst te pakken, maar gegokt en verloren."

Daarnaast prijst de Formule 1-expert racewinnaar Lewis Hamilton, die na de pitstops op ongunstige banden alle zeilen moest bijzetten om Verstappen achter zich te houden "Hamilton had een wonder nodig en het wonder is geschied. We moeten niet onderschatten wat hij op die banden voor elkaar heeft gekregen."

Lees ook: Max Verstappen dendert van podium na tijdstraf in Monaco

Gegokt en verloren
Verstappen kwam als tweede over de streep, maar kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek omdat zijn team hem bij de pitstop terug de baan op stuurde op het moment dat Valtteri Bottas daar reed. Door die bestrafte unsafe release werd Verstappen in de officiële uitslag vierde. Maassen snapt dat de monteurs het risico namen. "Als ze hem niet zo snel laten vertrekken en Bottas voorbij laten rijden, dat vliegt Verstappen ook van het podium af omdat Vettel dan ook voorbij zou komen, Het was hét moment van de wedstrijd. Hij komt er wel voor, maar het is niet genoeg om voor de overwinning. Gegokt en verloren, dus."

Milde straf
Het is volgens Maassen wel terecht dat de wedstrijdleiding Verstappen bestrafte. "Het is nog een milde straf voor een unsafe release, in zo'n smalle pitstraat. Ik denk dat Bottas er wel iets anders over denkt. Regels zijn regels."

Audio: L1 | Foto: Orange Pictures

Lees ook: Verstappen: podium was dik verdiend geweest

'Helemaal naar de klote'
Doordat de straf pas aan het eind van de race aan Verstappen's tijd werd toegevoegd, kon hij 'gewoon' duelleren met zijn opponenten en strijden om de eerste plek in de race. Ondanks verwoede pogingen in een titanengevecht met regerend kampioen Hamilton wist hij de Mercedes in de smalle straten van Monte Carlo niet te passeren. "Ik denk dat ook hij een waanzinnige race heeft gereden, want zijn banden waren helemaal naar de klote. Verstappen probeerde alles eraan te doen om de rest op vijf seconden te rijden, maar we weten dat je in Monaco heel goed kunt verdedigen."

Touché
"Max móést het wel een keer proberen, maar het mocht niet baten", refereert Maassen aan het moment dat Verstappen enkele rondes voor het eind zijn bolide naast die van Hamilton wurmde. Een touché was het gevolg.
"Hij kwam van té ver. Maar daarvoor is Verstappen Verstappen, hij zou niet uit die auto willen stappen met de wetenschap dat hij het niet geprobeerd had."

Geluk
Al met al moeten Verstappen en Red Bull zich volgens Maassen realiseren dat ze er nog bekaaider vanaf hadden kunnen komen. "Ik denk dat ze ook geluk hebben gehad met de verkeerde bandenkeuze van Hamilton. Had Hamilton op de mediumband gestaan, dan had Max er niet zo blij kunnen blijven. Ik had gehoopt dat Max in de kwalificatie voor een wonder zou zorgen, maar vanaf de derde plek was het onmogelijk de race te winnen."

Lees terug: Max Verstappen strijdt voor podium in Monaco

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen