Overslaan en naar de inhoud gaan

Zondag met Lubach neemt Geert Wilders op de hak

Geplaatst opmaandag 13 februari 2017 - 6:52

Geert Wilders stond vorige week weer eens in het middelpunt van de belangstelling dankzij een pikante tweet.

Reden voor het satirische programma Zondag met Lubach om de PVV-voorman uit Venlo op de hak te nemen.

#ilovetwitter
Wilders
plaatste een getrukeerde foto van collega-fractievoorzitter Alexander Pechtold op Twitter. De D66-politicus reageerde boos en een rel was geboren. Wilders concludeerde later op datzelfde Twitter tevreden: "1 Tweetje. 180 tekens en een oude nepfoto uit 2009. EenVandaag, RTL Nieuws, NOS Journaal, Nieuwsuur, RTL Late Night, Jinek. #ilovetwitter"

​140 tekens
Maar een bericht op Twitter bestaat nu juist uit maximaal 140 tekens, in plaats van 180. "Dan schrijft hij misschien wel altijd 40 tekens door. Maar die zien wij dus nooit. Misschien staat daar dan wel iets van nuance in?", grapte Lubach. Reden voor het programma om een nep-account ('Geert Milder') van Wilders aan te maken, dat alleen maar genuanceerde berichten plaatst.

Ploumetjesgordijn
Overigens was Wilders niet de enige Limburger die aan bod kwam in het programma. Zo kwam ook de Maastrichtse Lilianne Ploumen voorbij in een filmpje vol carnavaleske campagnekrakers ('een ploumetjesgordijn'). De carnavalsvideo zat overigens vol met beelden van het L1-programma VastelaovendGaste.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen