Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo'n vijftig mensen bezetten leegstaand pand in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 11:50

Zo'n vijftig mensen houden sinds zaterdagochtend 11:00 uur een pand aan de Boschstraat in Maastricht, pal naast de Muziekgieterij, bezet.

Het pand, bekend als Mandril, staat al jaren leeg.

Culturele vrijplaatsen
De bezetters vinden dat er in Maastricht te weinig culturele vrijplaatsen zijn. Tot de sluiting in 2014 was de Mandril jarenlang een cultureel centrum.

Voor zaterdagmiddag en - avond staat er een programma met muzikanten, gedichten, video-presentaties en lezingen gepland. Daarna wordt het pand weer netjes door de bezetters verlaten.

Zo'n vijftig mensen houden het leegstaande pand in Maastricht bezet.
Foto: Jay Bouwens/L1

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Timmerfabriek Maastricht kost 3,5 miljoen extra
Maastricht stelt bezuinigingen op cultuur bij
Carnaval in Maastricht
Activiteiten Tempeleers amper bekend in Maastricht
Cecilia Moisio wint Prijs Nederlandse Dansdagen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen