Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo'n 2000 aanvragen voor 1000 euro uit rampenfonds Giro 777

Geplaatst opdinsdag 17 augustus 2021 - 18:36

Bij Giro 777 zijn in verband met de overstromingen in Limburg zo'n 2000 aanvragen binnengekomen voor een gift van 1000 euro uit het Nationaal Rampenfonds.

Dat heeft een woordvoerster van het fonds dinsdagavond bekendgemaakt. De aanvragen konden tot en met maandag 16 augustus worden ingediend.

Geen internet
Op verzoek van een aantal gemeenten heeft het rampenfonds de termijn verlengd waarbinnen mensen een aanvraag kunnen indienen. Dit omdat veel watersnoodslachtoffers geen internet meer hebben of het zo druk hebben dat ze er nog geen tijd voor hebben gehad. Het loket voor aanvragen is sinds dinsdag gesloten, maar gaat vrijdag tot 1 september weer open, aldus de woordvoerster.

Plinthoogte
Bij het Nationaal Rampenfonds kunnen door de watersnood getroffen Limburgers via een digitaal loket een tegemoetkoming in de onkosten aanvragen. Het gaat om een gift van 1000 euro die volgens het fonds 'snel en zonder omhaal' zal worden uitgekeerd. Voorwaarde is wel dat het water op minimaal plinthoogte in de woonvertrekken op de begane grond heeft gestaan, dus niet alleen in de kelder.

Lees ook: Mogelijke verlenging aanvraag gift watersnoodslachtoffers

Wie ervoor in aanmerking komt, ontvangt het geld belastingvrij en zonder dat het een nadelige invloed heeft op een eventuele uitkering.

11 miljoen euro in kas
Het loket is te bereiken via de website van de gemeente waar de gedupeerde woont. Het initiatief is bedoeld voor particulieren. Verenigingen en stichtingen kunnen al sinds vorige week een beroep doen op Giro 777 voor een bijdrage aan kleinschalige herstelprojecten. Zo'n 193.000 mensen hebben tot nu toe geld gedoneerd via Giro 777. Er is ruim 11 miljoen euro in kas.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen