Herfst regen bladeren natuur

Herfst iets zachter, zonniger en natter dan normaal

De meteorologische herfst bezorgde Limburg iets meer zonneschijn en ook iets meer regen dan normaal.

stock herfst zon
Nog even doorbijten: warmer herfstweer op komst

Komende week laten we het koude en natte herfstweer waar we dit weekend last van hebben, eventjes achter ons. Er is droog en warmer weer op komst.

Mooi warm zonnig weer (14 sep 2019)
Goed nieuws: Het weekend wordt zonnig en warm

Zaterdag wordt een stralend zonnige dag. Het blijft droog en het wordt warm, ongeveer 23 graden.

stock zon zomer zonnebril hittegolf
Tropische dag met mogelijk 40 graden

Limburg maakt zich opnieuw op voor een tropische dag. Donderdag wordt het nog heter dan de afgelopen dagen; de magische grens van 40 graden kan overschreden worden.

Tropische dag op komst: zonkracht is sterk

Limburg maakt zich op voor een tropische dag. Er worden temperaturen van ruim boven de 30 graden verwacht. De zonkracht is sterk, waarde zeven.

ProRail alert op spoorproblemen door hitte

ProRail zet extra mensen in om de mogelijke gevolgen van de hoge temperaturen voor het spoor het hoofd te bieden. Zo staan extra incidentbestrijders klaar voor het geval dat treinen stranden.

Woensdag zomers warm: mogelijk 30 graden

Het wordt een zonnige week. Woensdag kan de temperatuur zelfs oplopen tot 30 graden.

Zomer komt eraan: volgende week veel zon en 25 graden

Na een periode van regen, keert de zon terug. Vrijdag kan het namelijk lokaal al 25 graden worden.

Goed vooruitzicht: juni begint met zomerse temperaturen

In mei liet de zon het zo nu en dan afweten, maar juni begint veelbelovend. Komend weekend kan het zelfs warmer dan 25 graden worden.

Zweten met Pasen: zelden was het zó warm

Op sommige plekken in Limburg tikte de thermostaat maandag de 27 graden aan. Daarmee werd het de warmste tweede paasdag in Limburg sinds 1949.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts