weerfoto

Zomers weekend voor de boeg: daarna afkoeling

De weersverwachting voor het weekend is zomers. Het blijft droog, zonnig en de temperatuur schommelt rond de 25 graden. Maar maandag slaat het weer om en gaan we terug naar koel en wisselvallig weer.

stock hittegolf hitte zomer zon
Tropische dagen op komst met sterke zonkracht

Limburg gaat zonnige dagen tegemoet. De komende week kan het zelfs tropisch warm worden met temperaturen tot 34 graden, voorspelt Meteo Limburg.

Weerfoto - 1 jun 2021
Meteorologische zomer start met stralend zonnig weer

De meteorologische zomer gaat dinsdag van start met stralend zonnig weer. De zonkracht is met zeven sterk. De temperatuur loopt op deze eerste junidag op tot zo'n 26 graden.

Terras, terrasweer, drinken, plezier maken, vrienden
Zon in zicht: heerlijk terrasweer onderweg naar Limburg

Berg de regenlaarzen en paraplu's maar op, want Limburg kan zich opmaken voor heerlijk terrasweer dit weekend. De lente is allang begonnen, maar dat is vanaf vrijdag ook te zien en voelen aan het weer.

Weerfoto zon door bomen - 24 mei 2021
Kans op onweer, volgende week zachter weer op komst

Na een lange periode van wisselvallig weer met lage temperaturen is er eindelijk zachter weer op komst. Tweede pinksterdag is nog wel nat, met kans op felle onweersbuien.

Veiling ZON verwacht geen dip in fruit- en groetenverkoop
Meer omzet bij veiling ZON door corona

Groente- en fruitveiling ZON in Venlo heeft vorig jaar een omzet van 285 miljoen euro gedraaid, 10 procent meer dan in 2019.

stock hittegolf hitte zomer zon
Tropisch warm: Opnieuw hitterecord in Limburg

In Zuid-Limburg is een warmterecord gebroken. In Beek werd om 14:10 uur een temperatuur van 35,0 graden gemeten en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten in Beek.

stock zon zomer wolken
Zon maakt inhaalslag in laatste dagen van de maand

Op deze laatste dag van juli wordt het voor het eerst tropisch warm deze zomer. De maand was kouder dan normaal, maar dankzij de eindsprint van de laatste dagen liet de zon zich toch genoeg zien.

stock zon wolken
Zomerweer laat nog even op zich wachten

Het echte zomerweer laat nog even op zich wachten. Deze week blijft het wisselvallig en iets kouder dan normaal. Voor Limburgse vakantiegangers zijn de vooruitzichten gunstig. Vanaf komend weekend wordt het waarschijnlijk zonniger.

Lente zon
'Spaanse' lente in Limburg: recordzonnig en droog

Limburg heeft een recordzonnige meteorologische lente achter de rug. De zon liet zich nog nooit eerder zo vaak in het voorjaar zien.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten