stock hittegolf hitte zomer zon

Tropisch warm: Opnieuw hitterecord in Limburg

In Zuid-Limburg is een warmterecord gebroken. In Beek werd om 14:10 uur een temperatuur van 35,0 graden gemeten en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten in Beek.

stock zon zomer wolken
Zon maakt inhaalslag in laatste dagen van de maand

Op deze laatste dag van juli wordt het voor het eerst tropisch warm deze zomer. De maand was kouder dan normaal, maar dankzij de eindsprint van de laatste dagen liet de zon zich toch genoeg zien.

stock zon wolken
Zomerweer laat nog even op zich wachten

Het echte zomerweer laat nog even op zich wachten. Deze week blijft het wisselvallig en iets kouder dan normaal. Voor Limburgse vakantiegangers zijn de vooruitzichten gunstig. Vanaf komend weekend wordt het waarschijnlijk zonniger.

Lente zon
'Spaanse' lente in Limburg: recordzonnig en droog

Limburg heeft een recordzonnige meteorologische lente achter de rug. De zon liet zich nog nooit eerder zo vaak in het voorjaar zien.

terras, wijn, bier, zon, tafeltje, horeca, terrasje (stock)
Meteorologische zomer start met zonnig en warm weer

De meteorologische zomer start maandag met echt zomers weer. Ook de dagen erna schijnt de zon uitbundig en stijgt de temperatuur boven de 25 graden uit.

Lente zon
Insmeren: sterke zonkracht in Limburg

Limburgers mogen woensdag de zonnebrandcrème uit de kast halen, want er wordt een sterke zonkracht verwacht.

Zomer Hitte Hittegolf
Zomers warm en zonnig pinksterweekend op komst

In het pinksterweekend wordt het warm en zonnig weer. De temperatuur loopt vanaf vrijdag in Limburg op tot ruim 25 graden.

Zomer Hitte Hittegolf
Warmterecord voor grootste deel van Limburg

In Noord- en Midden-Limburg is de temperatuur maandag naar ruim 24 graden gestegen en daarmee was het daar officieel de warmste 6 april ooit gemeten.

stock balkon lente koffie
Advies: geniet van de zon, maar in de tuin of op je balkon

Het wordt dit weekend prachtig lenteweer. Normaal gesproken trekken veel mensen er dan op uit. Vanwege de uitbraak van het coronavirus vragen de autoriteiten mensen de komende dagen zoveel mogelijk thuis te blijven.

Zon winter
Limburg kan zich opmaken voor zonnig en fris weekend

We kunnen ons opmaken voor een zonovergoten weekend.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV