Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerzon in Limburg: eerste tropische dag van het jaar

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 13:47

Vrijdag is officieel de eerste tropisch warme dag van het jaar.

Het KNMI-weerstation op de luchthaven Maastricht Aachen Airport meldde om 13:00 uur, als eerste KNMI-weerstation van Limburg, een temperatuur van 30,4 graden. Bij meer dan 30 graden spreken we van een tropisch warme dag.

Dagrecord
Vrijdag namiddag en in het begin van de avond wordt het in Limburg ongeveer 33 graden. Dit betekent voor het KNMI-weerstation op het vliegveld, waar sinds 1946 temperatuurmetingen worden verricht, volgens Meteo Limburg een dagrecord. Tot dit jaar was de warmste 5-de juni die van 1950. Daar werd 65 jaar geleden op die dag 30,6 gaden gemeten.

1947
Het officiële hitterecord voor Limburg blijft 38,4 graden, dat werd in Maastricht gemeten op 27 juni 1947. Dat jaar kende maar liefst totaal 32 tropische dagen en 5 hittegolven. Vorig jaar was zaterdag 7 juni de eerste tropisch warme dag, en dat was tevens de warmste Pinkpopdag ooit.

Weekend: aangenaam warm
De hitte wordt in de loop van vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag verdreven door enkele fikse onweersbuien. In het weekeinde is het met maxima van 22 tot 24 graden aangenaam warm. De zonkracht zal, net als vandaag, sterk zijn (waarde 7). Begin volgende week koelt het verder af.

Het hele weerbericht is hier te vinden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Officieel warmste 25 juni sinds begin metingen
stock hitte hittegolf
Waarschuwing: code oranje vanwege extreme hitte
De hitte houdt aan: opnieuw is er een hittegolf in Arcen
Warmste 1 juli ooit gemeten in Limburg
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen