Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerzon in Limburg: eerste tropische dag van het jaar

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 13:47

Vrijdag is officieel de eerste tropisch warme dag van het jaar.

Het KNMI-weerstation op de luchthaven Maastricht Aachen Airport meldde om 13:00 uur, als eerste KNMI-weerstation van Limburg, een temperatuur van 30,4 graden. Bij meer dan 30 graden spreken we van een tropisch warme dag.

Dagrecord
Vrijdag namiddag en in het begin van de avond wordt het in Limburg ongeveer 33 graden. Dit betekent voor het KNMI-weerstation op het vliegveld, waar sinds 1946 temperatuurmetingen worden verricht, volgens Meteo Limburg een dagrecord. Tot dit jaar was de warmste 5-de juni die van 1950. Daar werd 65 jaar geleden op die dag 30,6 gaden gemeten.

1947
Het officiële hitterecord voor Limburg blijft 38,4 graden, dat werd in Maastricht gemeten op 27 juni 1947. Dat jaar kende maar liefst totaal 32 tropische dagen en 5 hittegolven. Vorig jaar was zaterdag 7 juni de eerste tropisch warme dag, en dat was tevens de warmste Pinkpopdag ooit.

Weekend: aangenaam warm
De hitte wordt in de loop van vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag verdreven door enkele fikse onweersbuien. In het weekeinde is het met maxima van 22 tot 24 graden aangenaam warm. De zonkracht zal, net als vandaag, sterk zijn (waarde 7). Begin volgende week koelt het verder af.

Het hele weerbericht is hier te vinden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Officieel warmste 25 juni sinds begin metingen
stock hitte hittegolf
Waarschuwing: code oranje vanwege extreme hitte
De hitte houdt aan: opnieuw is er een hittegolf in Arcen
Zonwering zonnescherm luifel zomer zon hitte hittegolf
Eerste tropische dag: RIVM waarschuwt voor smog
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen