Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerzon in Limburg: eerste tropische dag van het jaar

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 13:47

Vrijdag is officieel de eerste tropisch warme dag van het jaar.

Het KNMI-weerstation op de luchthaven Maastricht Aachen Airport meldde om 13:00 uur, als eerste KNMI-weerstation van Limburg, een temperatuur van 30,4 graden. Bij meer dan 30 graden spreken we van een tropisch warme dag.

Dagrecord
Vrijdag namiddag en in het begin van de avond wordt het in Limburg ongeveer 33 graden. Dit betekent voor het KNMI-weerstation op het vliegveld, waar sinds 1946 temperatuurmetingen worden verricht, volgens Meteo Limburg een dagrecord. Tot dit jaar was de warmste 5-de juni die van 1950. Daar werd 65 jaar geleden op die dag 30,6 gaden gemeten.

1947
Het officiële hitterecord voor Limburg blijft 38,4 graden, dat werd in Maastricht gemeten op 27 juni 1947. Dat jaar kende maar liefst totaal 32 tropische dagen en 5 hittegolven. Vorig jaar was zaterdag 7 juni de eerste tropisch warme dag, en dat was tevens de warmste Pinkpopdag ooit.

Weekend: aangenaam warm
De hitte wordt in de loop van vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag verdreven door enkele fikse onweersbuien. In het weekeinde is het met maxima van 22 tot 24 graden aangenaam warm. De zonkracht zal, net als vandaag, sterk zijn (waarde 7). Begin volgende week koelt het verder af.

Het hele weerbericht is hier te vinden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Officieel warmste 25 juni sinds begin metingen
stock hitte hittegolf
Waarschuwing: code oranje vanwege extreme hitte
De hitte houdt aan: opnieuw is er een hittegolf in Arcen
stock zomer hitte hittegolf zon zonnebrand zonnebrandcrème
Code oranje om aanhoudende hitte, vooral extreem in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen