Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerweer: zwembadjes niet aan te slepen

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 20:04

De zomer is nog niet eens officieel begonnen, maar de zwembadjes vliegen al de deur uit. En bij waterleidingbedrijf WML merken ze dat.

Met temperaturen tot wel 30 graden wordt er graag verkoeling gezocht in de achtertuin, dus doken ze afgelopen dagen weer overal op. Dat mensen thuis graag verkoeling zoeken in een zwembad is duidelijk te merken in de winkels.

Buiten de boot
Zo zijn bij Intratuin in Maastricht de zwembaden, van klein tot heel groot, niet aan te slepen. Sommige klanten konden dan ook niet hun gewenst zwembad kopen, zegt Mart Smeets van Intratuin in Maastricht. "Iedereen wil alles, en het liefst zo snel mogelijk. Dan moet er verdeeld worden en dan vallen sommige mensen buiten de boot."

Video L1

Watergebruik
Dat de opblaas- en opzetbaden gretig aftrek vinden merkt ook de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). 'Tijdens de afgelopen warme week is 36 procent meer drinkwater verbruikt dan gemiddeld in een week' zegt woordvoerder Edwin Hendriks van het WML. Volgens hem heeft dat niet alleen te maken met de zwembadjes, maar ook met het sproeien van de tuinen. Hendriks stelt dat het niet tot problemen heeft geleid wat betreft de drinkwatervoorziening.

China
Volgens verkoper Smeets heeft de krapte in het aanbod in winkels ook te maken met productieproblemen in China. "Gelukkig krijgen we deze week weer een grote lading binnen, dus dan zouden de tekorten op sommige baden bij ons in de winkel in elk geval zijn verholpen", stelt Smeets.

Zuinig
Met mogelijk opnieuw een hete, droge zomer in zicht wil WML-woordvoerder Hendriks niet somberen. "We kunnen een flinke afname wel aan, maar roepen mensen op zo zuinig mogelijk met drinkwater om te gaan." Tips daarbij zijn het gebruik van een waterpomp, het schoonhouden met chloortabletten en het wassen van de voeten in een bak water, voordat iemand een plons maakt in zijn zwembad. "Dan kan het water in zo'n zwembad een hele zomer mee."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen