Lente, zon, zomer, bloei

Zomertijd begint met warm lenteweer

De eerste dagen van de zomertijd levert mooi lenteweer op in Limburg. Komende dagen kunnen de thermometers boven de twintig graden uitkomen.

Harde wind, paraplu kapot
Eerst een onstuimig weekend, daarna zonneschijn

Enkele fikse maartse buien, die gepaard kunnen gaan met hagel, onweer en windstoten, trekken dit weekend over de provincie.

stock lente
De klok gaat weer vooruit, de zomertijd gaat in

In deze coronacrisis zou je het bijna vergeten, maar: de zomertijd gaat weer in. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok om 02:00 uur een uur vooruit naar 03:00 uur. Dat betekent: een uurtje minder slaap dit weekend.

Weer lente
Weekendweer: van 15 graden naar kans op natte sneeuw

Het weekend begint aangenaam zacht, maar zondag kan Limburg zich opmaken voor een frisse dag met kans op natte sneeuw en hagel.

Goed nieuws voor grensregio Limburg: EU tegen tijdkeuze

Het plan om volgend jaar een einde te maken aan het halfjaarlijkse verzetten van de klok krijgt geen instemming van de EU-landen. En dat is goed nieuws voor Limburg als grensregio.

Help! Hebben we straks nog wel dezelfde tijd als de buren?

Er wordt volop discussie gevoerd over het afschaffen van de zomer- en wintertijd.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten