Wijntoerisme Salamander

Wijnboeren hebben het steeds drukker door wijnroutes

Met een nieuwe wijnwandeling in Meerssen heeft Zuid-Limburg nu vijf wijnroutes die je kunt lopen. Daarmee wil de stichting Promotie Limburgse Wijn het wijntoerisme in de provincie verder ontwikkelen. En dat lijkt te werken, want de wijnboeren aan de routes hebben het steeds drukker.

26-08 Zomerserie vliegveld MAA
Vliegveld MAA: 'We zijn blij dat er weer wat gevlogen wordt'

Na het matige jaar 2020 valt ook 2021 niet mee voor luchthaven Maastricht Aachen Airport. "We hadden gehoopt op een goed vakantieseizoen vanaf juli, maar het valt toch wat tegen", zegt directeur Jos Roeven van de luchthaven in Beek.

Martine de Haart van zeilschool De Roerganger ziet het steeds drukker worden
'Limburgers weten watersport steeds meer te vinden'

De Maasplassen bij Roermond zullen de komende jaren een flinke groei doormaken en steeds meer toeristen trekken uit eigen regio en vooral ook uit Duitsland.

Hond, Newfounlander
Blooper: hond verpest stand-up verslaggever

Bij het opnemen van televisie-items gaat er wel eens iets mis. Zo ook bij L1-verslaggever Kim Langeslag.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten