Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerschool moet Maastrichtse vmbo'ers aan diploma helpen

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 16:07

Er komt een zomerschool voor de leerlingen die slachtoffer zijn van het eindexamendebacle op het VMBO Maastricht.

Onderwijskoepel LVO gaat extra lessen organiseren tijdens de zomervakantie, zodat zoveel mogelijk getroffen leerlingen voor 31 augustus alsnog hun diploma kunnen halen.

Alsnog inhalen
Er komt per leerling een eigen plan van aanpak. Zo moet iedereen de gemiste schoolexamens alsnog kunnen inhalen. De leerlingen worden woensdag en donderdag geïnformeerd over de exacte aanpak. Ze horen dan welke examens ze nog moeten maken, wanneer dat kan en welke lesstof ze nog moeten inhalen.

Lees ook: VMBO-leerlinge Romy: 'Ik moet 69 toetsen inhalen'

Afgekeurd
De centrale eindexamens van 354 leerlingen werden afgekeurd omdat er weinig deugde van de afgenomen schoolexamens. Er waren meer dan duizend tekortkomingen, zo bleek vorige week. De minister besloot dat de uitslag van de eindexamens blijft staan, maar de leerlingen moeten de gemiste schoolexamens voor het einde van het jaar inhalen.

Hele land
Het streven is dat zoveel mogelijk leerlingen na de zomer alsnog aan hun vervolgopleiding kunnen beginnen.

De zomerschool wordt geleid door schoolleiders van andere scholen die vallen onder onderwijskoepel LVO. Ook komen docenten uit het hele land helpen.

Lees hier alle berichten over het eindexamendebacle in Maastricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen