Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zomerschool moet Maastrichtse vmbo'ers aan diploma helpen

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 16:07

Er komt een zomerschool voor de leerlingen die slachtoffer zijn van het eindexamendebacle op het VMBO Maastricht.

Onderwijskoepel LVO gaat extra lessen organiseren tijdens de zomervakantie, zodat zoveel mogelijk getroffen leerlingen voor 31 augustus alsnog hun diploma kunnen halen.

Alsnog inhalen
Er komt per leerling een eigen plan van aanpak. Zo moet iedereen de gemiste schoolexamens alsnog kunnen inhalen. De leerlingen worden woensdag en donderdag geïnformeerd over de exacte aanpak. Ze horen dan welke examens ze nog moeten maken, wanneer dat kan en welke lesstof ze nog moeten inhalen.

Lees ook: VMBO-leerlinge Romy: 'Ik moet 69 toetsen inhalen'

Afgekeurd
De centrale eindexamens van 354 leerlingen werden afgekeurd omdat er weinig deugde van de afgenomen schoolexamens. Er waren meer dan duizend tekortkomingen, zo bleek vorige week. De minister besloot dat de uitslag van de eindexamens blijft staan, maar de leerlingen moeten de gemiste schoolexamens voor het einde van het jaar inhalen.

Hele land
Het streven is dat zoveel mogelijk leerlingen na de zomer alsnog aan hun vervolgopleiding kunnen beginnen.

De zomerschool wordt geleid door schoolleiders van andere scholen die vallen onder onderwijskoepel LVO. Ook komen docenten uit het hele land helpen.

Lees hier alle berichten over het eindexamendebacle in Maastricht.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen