Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerparkfestival in wijken in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2020 - 22:38

De groene parken in een aantal wijken in Maastricht liggen er ongebruikt bij en dat moet anders volgens Stichting Samen Groener. Daarom wordt de komende weken het Zomerparkfestival georganiseerd.

De bedoeling is dat het park een ontmoetingsplek wordt voor de mensen die thuis vakantie vieren.

Ontmoetingsplek
Initiatiefneemster Mare Knibbe is enthousiast: "Veel ontmoetingsplekken in gebouwen zijn gesloten, terwijl er wel heel veel groen is. Wij denken dat je dat groen socialer kunt maken en dat als je daar regelmatig iets organiseert, het park een nieuw sociaal centrum kan worden. Daarnaast kun je de parken nu goed gebruiken om elkaar veilig en zonder veel besmettingsgevaar toch tegen te komen."

Activiteiten
Onder de noemer Zomer in de buurt zijn er de komende weken uiteenlopende workshops en activiteiten voor jong en oud. "Wij hebben circusworkshops, maar ook filosofie en tai chi komen langs", vertelt Knibbe. "En er wordt ook samen gekookt, we zitten rond een kampvuur en mensen mogen spullen brengen voor de weggeeftafel en andere spullen kosteloos meenemen."

Subsidie
"Aan alles zit natuurlijk wel een kostenplaatje", zegt Knibbe. "En we hebben het geluk dat heel veel mensen en kleine ondernemers hebben bijgedragen." Daarnaast heeft Knibbe subsidie aangevraagd voor het bewonersinitiatief bij de gemeente Maastricht. "Omdat we vanwege corona pas laat waren met plannen maken, waren we ook pas heel laat met de subsidieaanvraag", aldus Knibbe.

Het is voor de stichting dan ook nog even afwachten of de gemeentelijke gelden worden overgemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen