Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerparkfestival in wijken in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2020 - 22:38

De groene parken in een aantal wijken in Maastricht liggen er ongebruikt bij en dat moet anders volgens Stichting Samen Groener. Daarom wordt de komende weken het Zomerparkfestival georganiseerd.

De bedoeling is dat het park een ontmoetingsplek wordt voor de mensen die thuis vakantie vieren.

Ontmoetingsplek
Initiatiefneemster Mare Knibbe is enthousiast: "Veel ontmoetingsplekken in gebouwen zijn gesloten, terwijl er wel heel veel groen is. Wij denken dat je dat groen socialer kunt maken en dat als je daar regelmatig iets organiseert, het park een nieuw sociaal centrum kan worden. Daarnaast kun je de parken nu goed gebruiken om elkaar veilig en zonder veel besmettingsgevaar toch tegen te komen."

Activiteiten
Onder de noemer Zomer in de buurt zijn er de komende weken uiteenlopende workshops en activiteiten voor jong en oud. "Wij hebben circusworkshops, maar ook filosofie en tai chi komen langs", vertelt Knibbe. "En er wordt ook samen gekookt, we zitten rond een kampvuur en mensen mogen spullen brengen voor de weggeeftafel en andere spullen kosteloos meenemen."

Subsidie
"Aan alles zit natuurlijk wel een kostenplaatje", zegt Knibbe. "En we hebben het geluk dat heel veel mensen en kleine ondernemers hebben bijgedragen." Daarnaast heeft Knibbe subsidie aangevraagd voor het bewonersinitiatief bij de gemeente Maastricht. "Omdat we vanwege corona pas laat waren met plannen maken, waren we ook pas heel laat met de subsidieaanvraag", aldus Knibbe.

Het is voor de stichting dan ook nog even afwachten of de gemeentelijke gelden worden overgemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen