Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerparkfestival in wijken in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2020 - 22:38

De groene parken in een aantal wijken in Maastricht liggen er ongebruikt bij en dat moet anders volgens Stichting Samen Groener. Daarom wordt de komende weken het Zomerparkfestival georganiseerd.

De bedoeling is dat het park een ontmoetingsplek wordt voor de mensen die thuis vakantie vieren.

Ontmoetingsplek
Initiatiefneemster Mare Knibbe is enthousiast: "Veel ontmoetingsplekken in gebouwen zijn gesloten, terwijl er wel heel veel groen is. Wij denken dat je dat groen socialer kunt maken en dat als je daar regelmatig iets organiseert, het park een nieuw sociaal centrum kan worden. Daarnaast kun je de parken nu goed gebruiken om elkaar veilig en zonder veel besmettingsgevaar toch tegen te komen."

Activiteiten
Onder de noemer Zomer in de buurt zijn er de komende weken uiteenlopende workshops en activiteiten voor jong en oud. "Wij hebben circusworkshops, maar ook filosofie en tai chi komen langs", vertelt Knibbe. "En er wordt ook samen gekookt, we zitten rond een kampvuur en mensen mogen spullen brengen voor de weggeeftafel en andere spullen kosteloos meenemen."

Subsidie
"Aan alles zit natuurlijk wel een kostenplaatje", zegt Knibbe. "En we hebben het geluk dat heel veel mensen en kleine ondernemers hebben bijgedragen." Daarnaast heeft Knibbe subsidie aangevraagd voor het bewonersinitiatief bij de gemeente Maastricht. "Omdat we vanwege corona pas laat waren met plannen maken, waren we ook pas heel laat met de subsidieaanvraag", aldus Knibbe.

Het is voor de stichting dan ook nog even afwachten of de gemeentelijke gelden worden overgemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen