Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomercarnaval Weert verliest veren

Geplaatst opmaandag 15 augustus 2016 - 6:22

Geen wulpse danseressen in met veren versierde niemendalletjes, en geen gespierde latino’s die op opzwepende sambaklanken hun capoeirakunsten vertonen.

In plaats daarvan zijn het Big Benny, Erwin Vaan ’t Merretkoer en W-Dreej die het zomercarnaval van Weert nieuw leven in moeten blazen.

Geen spektakel
Voor het tweede jaar op rij wordt deze maand op de
Oelemarkt het Zoëmér carnaval georganiseerd. Maar anno 2016 hoef je niet meer het driedaagse Braziliaanse spektakel te verwachten, waar ooit tienduizenden mensen voor naar Weert kwamen. Het is zuivere Limburgse carnaval: vastelaovend in de zomer.

Smaak
De caféhouders die het organiseren noemen het dan ook Zoë-Een gezellig, sfeervol evenement.mér carnaval. "Dat kan je als ‘zomer’, maar ook als ‘zo maar’ uitleggen", vertelt Jacco Paap van café Don Papi. "Vorig jaar hebben we het voor het eerst gedaan, toen nog met Limburgse én latin artiesten. Maar de Limburgse muziek viel bij de bezoekers toch wat beter in de smaak, dus daar richten we ons dit jaar volledig op."

Stille dood
Het traditionele Weerter zomercarnaval, met een parade waar muziek- en dansgroepen uit het hele land aan meededen, stierf ruim vijf jaar geleden een stille dood omdat er te weinig bezoekers op afkwamen. Het gereanimeerde Zoë-mér carnaval is op zaterdag 27 augustus op de Oelemarkt in Weert.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Succesvol Zomercarnaval in Kerkrade
Glas of plastic: zo drink jij je biertje tijdens carnaval
Weert nog niet klaar voor prinses carnaval
Carnaval in cijfers: wildplassers en zakkenrollers in Limburg
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen