Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zomercarnaval Weert verliest veren

Geplaatst opmaandag 15 augustus 2016 - 6:22

Geen wulpse danseressen in met veren versierde niemendalletjes, en geen gespierde latino’s die op opzwepende sambaklanken hun capoeirakunsten vertonen.

In plaats daarvan zijn het Big Benny, Erwin Vaan ’t Merretkoer en W-Dreej die het zomercarnaval van Weert nieuw leven in moeten blazen.

Geen spektakel
Voor het tweede jaar op rij wordt deze maand op de
Oelemarkt het Zoëmér carnaval georganiseerd. Maar anno 2016 hoef je niet meer het driedaagse Braziliaanse spektakel te verwachten, waar ooit tienduizenden mensen voor naar Weert kwamen. Het is zuivere Limburgse carnaval: vastelaovend in de zomer.

Smaak
De caféhouders die het organiseren noemen het dan ook Zoë-Een gezellig, sfeervol evenement.mér carnaval. "Dat kan je als ‘zomer’, maar ook als ‘zo maar’ uitleggen", vertelt Jacco Paap van café Don Papi. "Vorig jaar hebben we het voor het eerst gedaan, toen nog met Limburgse én latin artiesten. Maar de Limburgse muziek viel bij de bezoekers toch wat beter in de smaak, dus daar richten we ons dit jaar volledig op."

Stille dood
Het traditionele Weerter zomercarnaval, met een parade waar muziek- en dansgroepen uit het hele land aan meededen, stierf ruim vijf jaar geleden een stille dood omdat er te weinig bezoekers op afkwamen. Het gereanimeerde Zoë-mér carnaval is op zaterdag 27 augustus op de Oelemarkt in Weert.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Succesvol Zomercarnaval in Kerkrade
Glas of plastic: zo drink jij je biertje tijdens carnaval
Weert nog niet klaar voor prinses carnaval
Carnaval in cijfers: wildplassers en zakkenrollers in Limburg
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen