Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomercarnaval Weert verliest veren

Geplaatst opmaandag 15 augustus 2016 - 6:22

Geen wulpse danseressen in met veren versierde niemendalletjes, en geen gespierde latino’s die op opzwepende sambaklanken hun capoeirakunsten vertonen.

In plaats daarvan zijn het Big Benny, Erwin Vaan ’t Merretkoer en W-Dreej die het zomercarnaval van Weert nieuw leven in moeten blazen.

Geen spektakel
Voor het tweede jaar op rij wordt deze maand op de
Oelemarkt het Zoëmér carnaval georganiseerd. Maar anno 2016 hoef je niet meer het driedaagse Braziliaanse spektakel te verwachten, waar ooit tienduizenden mensen voor naar Weert kwamen. Het is zuivere Limburgse carnaval: vastelaovend in de zomer.

Smaak
De caféhouders die het organiseren noemen het dan ook Zoë-Een gezellig, sfeervol evenement.mér carnaval. "Dat kan je als ‘zomer’, maar ook als ‘zo maar’ uitleggen", vertelt Jacco Paap van café Don Papi. "Vorig jaar hebben we het voor het eerst gedaan, toen nog met Limburgse én latin artiesten. Maar de Limburgse muziek viel bij de bezoekers toch wat beter in de smaak, dus daar richten we ons dit jaar volledig op."

Stille dood
Het traditionele Weerter zomercarnaval, met een parade waar muziek- en dansgroepen uit het hele land aan meededen, stierf ruim vijf jaar geleden een stille dood omdat er te weinig bezoekers op afkwamen. Het gereanimeerde Zoë-mér carnaval is op zaterdag 27 augustus op de Oelemarkt in Weert.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Succesvol Zomercarnaval in Kerkrade
Glas of plastic: zo drink jij je biertje tijdens carnaval
Weert nog niet klaar voor prinses carnaval
Carnaval in cijfers: wildplassers en zakkenrollers in Limburg
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen