thumbnail_image0

Minder maar wel betere appels en peren door slecht weer

Fruittelers in Limburg zijn begonnen met het oogsten van hun gewassen. Door het relatief slechte voorjaar vallen de aantallen tegen maar is de kwaliteit van het fruit juist goed.

foto minder wespen
Bijna geen wespenoverlast: waar zijn de wespen?

Wie rustig op een terras een ijsje eet of aan het barbecue├źn is, zal het ongetwijfeld opgevallen zijn: zelfs in de wespenmaand augustus waren er nauwelijks wespen te bekennen.

Kind, zonnebril, zomer
Genieten van de laatste zon? De nazomer lijkt in aantocht

De meteorologische herfst begint woensdag. Maar kunnen we in Limburg nog een nazomer verwachten?

Regen
Zomerse temperaturen na zondag weer voorbij

Na een zonnig, droog en warm weekend kan maandag de regenjas weer uit de kast.

weerfoto
Zomers weekend voor de boeg: daarna afkoeling

De weersverwachting voor het weekend is zomers. Het blijft droog, zonnig en de temperatuur schommelt rond de 25 graden. Maar maandag slaat het weer om en gaan we terug naar koel en wisselvallig weer.

Zwembaden
Eindelijk wat zon voor buitenbaden met kwakkelend seizoen

Eerst dicht door corona, nu een kwakkelende zomer. Het is alles behalve een goed seizoen voor de buitenzwembaden. De spaarpotjes zijn klein en bijna overal houden vrijwilligers de boel draaiende.

stock zomer hittegolf zonnebloem zon
Eindelijk: we krijgen toch nog een beetje zomer

We hebben er lang op moeten wachten, maar volgende week wordt het eindelijk zomer.

stock regen plassen kind
Zeer veel regen verwacht in Zuid-Limburg

De komende dagen wordt er zeer veel regen verwacht. De meeste neerslag valt waarschijnlijk in Zuid-Limburg. Weercomputers berekenen dat er ruim 100 millimeter kan vallen in drie dagen tijd.

stock lente regen
Start van de astronomische zomer met regen

Op de langste dag van het jaar is maandagmorgen om 5:32 uur de astronomische zomer begonnen.

zomercarnaval (18 juni 2021)
Tsunami aan zomercarnavals in aantocht

Nu de coronaregels soepeler worden, lijkt het erop dat Limburgse vastelaovesliefhebbers deze zomer wat in te halen hebben. De provincie kan namelijk rekenen op behoorlijk wat zomerse vastelaovesfestivals.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten