Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoetemelk over kansen Dumoulin: 'Hij kan een Tour winnen'

Geplaatst opvrijdag 4 september 2020 - 20:25

Joop Zoetemelk denkt dat Tom Dumoulin de Tour de France kan winnen. "Waarom niet", zegt de Tourwinnaar van 1980.

Zoetemelk deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg vanuit Sittard-Geleen.

Giro
Dumoulin won in 2017 de Ronde van Italië. Volgens Zoetemelk is het mogelijk dat Dumoulin opnieuw een grote ronde gaat winnen: "Waarom niet? Als je een Giro kunt winnen, kun je ook een Tour winnen. Hij heeft misschien wat minder geluk met het parcours, er zijn minder tijdritten. Want daarin kun je tijd pakken."

Zoetemelk wijst ook op het verleden van de Tour: "Als je in de geschiedenis kijkt naar Tourwinnaars hebben ze de Tour bijna allemaal in de tijdrit gewonnen. Anquetil, Indurain, Armstrong, Hinault en toen ik de Tour won, was ik ook de beste in de tijdritten", somt Zoetemelk een aantal voorbeelden op.

Schofterig
Ook sportjournalist Mart Smeets, die tientallen edities van de Tour meemaakte, acht het niet onmogelijk dat Dumoulin de Tour wint: "Alles kan. Hij heeft een hele hoop dingen tegen, maar schrijf hem niet af. Hij mag dan geroepen hebben dat hij zich niet zo goed voelde, maar Joop Zoetemelk heeft ons twee dingen geleerd: 'De Tour win je in bed en Parijs is nog ver'."

Smeets is het eens met Zoetemelk dat het parcours niet ideaal is voor de Maastrichtenaar: "Die Fransen hebben een schofterig parcours uitgezet, voor Dumoulin. Één tijdrit, en meer niet. Hij is eigenlijk gemaakt voor Romain Bardet of Thibaut Pinot, maar niet voor Tom. En dat kan tegen hem werken."

Roglic
Volgens Smeets is Roglic de nummer één van Jumbo-Visma: "Roglic is de échte nummer één. Roglic is de aangewezen slagman voor die ploeg en Tom is de man op de achterhand." Zoetemelk bevestigt: "Zoals het er nu uitziet wel ja."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen