Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoetemelk over kansen Dumoulin: 'Hij kan een Tour winnen'

Geplaatst opvrijdag 4 september 2020 - 20:25

Joop Zoetemelk denkt dat Tom Dumoulin de Tour de France kan winnen. "Waarom niet", zegt de Tourwinnaar van 1980.

Zoetemelk deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg vanuit Sittard-Geleen.

Giro
Dumoulin won in 2017 de Ronde van Italië. Volgens Zoetemelk is het mogelijk dat Dumoulin opnieuw een grote ronde gaat winnen: "Waarom niet? Als je een Giro kunt winnen, kun je ook een Tour winnen. Hij heeft misschien wat minder geluk met het parcours, er zijn minder tijdritten. Want daarin kun je tijd pakken."

Zoetemelk wijst ook op het verleden van de Tour: "Als je in de geschiedenis kijkt naar Tourwinnaars hebben ze de Tour bijna allemaal in de tijdrit gewonnen. Anquetil, Indurain, Armstrong, Hinault en toen ik de Tour won, was ik ook de beste in de tijdritten", somt Zoetemelk een aantal voorbeelden op.

Schofterig
Ook sportjournalist Mart Smeets, die tientallen edities van de Tour meemaakte, acht het niet onmogelijk dat Dumoulin de Tour wint: "Alles kan. Hij heeft een hele hoop dingen tegen, maar schrijf hem niet af. Hij mag dan geroepen hebben dat hij zich niet zo goed voelde, maar Joop Zoetemelk heeft ons twee dingen geleerd: 'De Tour win je in bed en Parijs is nog ver'."

Smeets is het eens met Zoetemelk dat het parcours niet ideaal is voor de Maastrichtenaar: "Die Fransen hebben een schofterig parcours uitgezet, voor Dumoulin. Één tijdrit, en meer niet. Hij is eigenlijk gemaakt voor Romain Bardet of Thibaut Pinot, maar niet voor Tom. En dat kan tegen hem werken."

Roglic
Volgens Smeets is Roglic de nummer één van Jumbo-Visma: "Roglic is de échte nummer één. Roglic is de aangewezen slagman voor die ploeg en Tom is de man op de achterhand." Zoetemelk bevestigt: "Zoals het er nu uitziet wel ja."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen