Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoet, werelds en een Venrays tintje: De Lekkerste Pannenkoek

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 6:00

Topkok Edwin Hollander uit Venray is tweede geworden bij de wedstrijd De Lekkerste Pannenkoek, voorheen het NK Pannenkoeken bakken. 'Zoete wereldse smaken' was het thema van de wedstrijd in de Amsterdamse Rai.

Twee jaar geleden werd hij bij dezelfde wedstrijd derde.

Onderschatten
Voorheen werkte Hollander bij (sterren)restaurants zoals De Hamert, Aubergine en Brienen aan de Maas, maar hij heeft al enige tijd de wereld van de pannenkoek ontdekt. Het was een weloverwogen keuze om de overstap te maken. "Mensen onderschatten pannenkoeken altijd, vind ik. Je kunt met een pannenkoek veel meer dan mensen denken. Het is juist leuk om met een pannenkoek creatief te zijn."

Juiste verhouding
Het gaat daarbij niet alleen om een mooie combinatie van ingrediënten van beleg; ook een juiste verhouding van het beslag is van groot belang. "Een pannenkoek moet
vullend zijn, luchtig zijn, niet te vast, want dan heb je een brok beton in je maag zitten."

Uitdagingen
Uiteraard gaat hij dit jaar zijn uiterste best doen voor die eerste plek. "Ik denk dat de combinatie die ik nu bedacht heb heel verfrissend en verfijnd van smaak zal zijn. Maar: koken is het moeilijkst wat er is. Je kunt nooit bij iedereen een dikke tien halen."

Carrousel
Precies verklappen welke pannenkoek hij gaat bakken doet Hollander niet, maar hij licht wel klein een tipje van de sluier. "Ik geef een twist aan de pannenkoek met verfijnde meringueschuimpjes." En de titel: Copa banana. Wat wel een uitdaging vormt, zijn soms de kleine dingen waar je niet meteen aan zou denken. "Normaal in de zaak bakken we in de carrousel, bij het NK Pannenkoeken bakken gebruiken we een pan. Dat is best een uitdaging, zeker als je niet elke dag staat te werken met pannen, is dat toch een extra spanning die dat met zich meebrengt", aldus Hollander.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen