Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zoet, werelds en een Venrays tintje: De Lekkerste Pannenkoek

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 6:00

Topkok Edwin Hollander uit Venray is tweede geworden bij de wedstrijd De Lekkerste Pannenkoek, voorheen het NK Pannenkoeken bakken. 'Zoete wereldse smaken' was het thema van de wedstrijd in de Amsterdamse Rai.

Twee jaar geleden werd hij bij dezelfde wedstrijd derde.

Onderschatten
Voorheen werkte Hollander bij (sterren)restaurants zoals De Hamert, Aubergine en Brienen aan de Maas, maar hij heeft al enige tijd de wereld van de pannenkoek ontdekt. Het was een weloverwogen keuze om de overstap te maken. "Mensen onderschatten pannenkoeken altijd, vind ik. Je kunt met een pannenkoek veel meer dan mensen denken. Het is juist leuk om met een pannenkoek creatief te zijn."

Juiste verhouding
Het gaat daarbij niet alleen om een mooie combinatie van ingrediënten van beleg; ook een juiste verhouding van het beslag is van groot belang. "Een pannenkoek moet
vullend zijn, luchtig zijn, niet te vast, want dan heb je een brok beton in je maag zitten."

Uitdagingen
Uiteraard gaat hij dit jaar zijn uiterste best doen voor die eerste plek. "Ik denk dat de combinatie die ik nu bedacht heb heel verfrissend en verfijnd van smaak zal zijn. Maar: koken is het moeilijkst wat er is. Je kunt nooit bij iedereen een dikke tien halen."

Carrousel
Precies verklappen welke pannenkoek hij gaat bakken doet Hollander niet, maar hij licht wel klein een tipje van de sluier. "Ik geef een twist aan de pannenkoek met verfijnde meringueschuimpjes." En de titel: Copa banana. Wat wel een uitdaging vormt, zijn soms de kleine dingen waar je niet meteen aan zou denken. "Normaal in de zaak bakken we in de carrousel, bij het NK Pannenkoeken bakken gebruiken we een pan. Dat is best een uitdaging, zeker als je niet elke dag staat te werken met pannen, is dat toch een extra spanning die dat met zich meebrengt", aldus Hollander.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen