Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zoet, werelds en een Venrays tintje: De Lekkerste Pannenkoek

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 6:00

Topkok Edwin Hollander uit Venray is tweede geworden bij de wedstrijd De Lekkerste Pannenkoek, voorheen het NK Pannenkoeken bakken. 'Zoete wereldse smaken' was het thema van de wedstrijd in de Amsterdamse Rai.

Twee jaar geleden werd hij bij dezelfde wedstrijd derde.

Onderschatten
Voorheen werkte Hollander bij (sterren)restaurants zoals De Hamert, Aubergine en Brienen aan de Maas, maar hij heeft al enige tijd de wereld van de pannenkoek ontdekt. Het was een weloverwogen keuze om de overstap te maken. "Mensen onderschatten pannenkoeken altijd, vind ik. Je kunt met een pannenkoek veel meer dan mensen denken. Het is juist leuk om met een pannenkoek creatief te zijn."

Juiste verhouding
Het gaat daarbij niet alleen om een mooie combinatie van ingrediënten van beleg; ook een juiste verhouding van het beslag is van groot belang. "Een pannenkoek moet
vullend zijn, luchtig zijn, niet te vast, want dan heb je een brok beton in je maag zitten."

Uitdagingen
Uiteraard gaat hij dit jaar zijn uiterste best doen voor die eerste plek. "Ik denk dat de combinatie die ik nu bedacht heb heel verfrissend en verfijnd van smaak zal zijn. Maar: koken is het moeilijkst wat er is. Je kunt nooit bij iedereen een dikke tien halen."

Carrousel
Precies verklappen welke pannenkoek hij gaat bakken doet Hollander niet, maar hij licht wel klein een tipje van de sluier. "Ik geef een twist aan de pannenkoek met verfijnde meringueschuimpjes." En de titel: Copa banana. Wat wel een uitdaging vormt, zijn soms de kleine dingen waar je niet meteen aan zou denken. "Normaal in de zaak bakken we in de carrousel, bij het NK Pannenkoeken bakken gebruiken we een pan. Dat is best een uitdaging, zeker als je niet elke dag staat te werken met pannen, is dat toch een extra spanning die dat met zich meebrengt", aldus Hollander.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen