Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zoektochten naar vermiste broertjes in 2013 onder druk'

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 10:31

De zoektocht naar de vermoorde broertjes Ruben en Julian in onder andere Neerbeek, Geulle en het Bunderbos tussen Elsloo en Bunde gebeurde in 2013 onder druk.

Dat stelt een hoofdofficier van Defensie in het tv-programma Medialogica, meldt de NOS.

In de nek
Politie en burgers gingen in 2013 massaal op zoek naar de vermiste jongens uit Zeist. Volgens de Defensie-officier zat de media in de nek van de politie en bemoeiden zelfs ministers zich ermee. Hij zegt dat er gezocht moest worden ook al werd er niks gevonden. De Nationale Politie distantieert zich van het verhaal.

In scène
Wim Kramer, hoofdredacteur van RTV Utrecht, kwam met het verhaal op de proppen dat tijdens een zoekactie bij een vijver in Geulle de politie 'het nog even in scène zou zetten, "zodat jullie mooie plaatjes kunnen schieten"'.

Getankt
De vader van de 9-jarige Ruben en 7-jarige Julian wordt op 7 mei 2013 dood gevonden in een recreatiegebied in het Utrechtse Doorn. De moeder slaat meteen alarm als duidelijk wordt dat de twee kinderen bij hun gescheiden vader moeten zijn. Hij zou een dag voor de zelfmoord nog getankt hebben in Neerbeek met de broertjes op de achterbank.

Nieuwe informatie
Ook wordt er in het Bunderbos tussen Elsloo en Bunde gezocht, maar waarom is niet duidelijk. Burgers kampten ook het Danikerbos in Geleen uit, omdat de vader met zijn zoons hier naar verluidt geregeld ging vissen. Op basis van nieuwe informatie wordt er verder nog gezocht in Beek en Geulle.

De jongens bleven spoorloos, totdat ze uiteindelijk door een voorbijganger in Cothen bij Wijk bij Duurstede dood worden gevonden in een afwateringsbuis.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen