Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoektocht Tanja Groen: 1000 vierkante meter onderzocht

Geplaatst opwoensdag 16 juni 2021 - 14:17

De zoektocht naar het mogelijke graf van Tanja Groen op de Strabrechtse Heide gaat woensdag nog de hele dag door. In totaal heeft de politie al zo'n 1000 vierkante meter uitgeplozen op sporen.

In de vroege avond verwacht de politie het werk af te ronden, tenzij er nog belangrijke sporen worden gevonden.

1000 vierkante meter
Anders wordt het gebied in de gemeente Heeze-Leende donderdag weer zoveel mogelijk teruggebracht in de oude staat. Het zoekgebied blijft afgesloten voor wandelaars en fietsers tot alles weer is opgeruimd.

'Zodanig concreet'
De eerste dag van zoekactie naar het lichaam van de in 1993 verdwenen Maastrichtse studente heeft dinsdag tot ongeveer 19:00 uur geduurd, waarna een beveiligingsbedrijf het onderzoeksgebied heeft bewaakt. De politie besloot om in het heidegebied te gaan zoeken op basis van informatie uit het dossier, die volgens de politie 'zodanig concreet was om de zoekactie te starten.'

'Eerst zien, dan geloven'
Dinsdag temperde Peter R. de Vries de verwachtingen al. De Vries volgt de zoektocht ter plaatse namens de familie van het verdwenen meisje. "Deze zoektocht is een poging, een mogelijkheid die we willen uitsluiten", zei De Vries. Hij waarschuwde voor hoog gespannen verwachtingen. "Eerst zien, dan geloven."

De zoektocht is volgens hem gebaseerd op verklaringen van ene Wim S., een moordenaar uit het naburige Geldrop. De Vries ziet er niet veel in. "Het is slechts één van de scenario’s. Er valt echter heel wat op af te dingen."

Lees ook: Peter R. de Vries tempert hoop op vondst Tanja Groen

Verdwenen
De uit het Noord-Hollandse Schagen afkomstige Tanja Groen verdween in augustus 1993 na het slotfeest van haar introductieweek in Maastricht. Ze kwam nooit aan bij haar kamer in Gronsveld. Eerder onderzoek bleef vruchteloos. Zo werd twee jaar geleden nog gegraven op een begraafplaats in Maastricht, waar ze onder een ander graf zou liggen.

Tanja Groen (15 jun 2021)
Foto: familie Groen
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen