Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoektocht naar verdachte koffer in Maastricht gestaakt

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 6:18

Politie en brandweer hebben de zoektocht naar een mysterieuze koffer op de bodem van de Maas bij de Servaasbrug in Maastricht donderdagavond gestaakt.

Na de vergeefse speurtocht woensdag van een duikploeg van de brandweer leverde ook de inschakeling van een speciale sonarboot van Rijkswaterstaat donderdag niets op.

Speculeren
"Mogelijk is de koffer door de sterke stroming van de rivier een eind meegesleurd. Maar het blijft speculeren, ook over de inhoud. Na ampel beraad hebben we besloten voorlopig niet verder te speuren. Tenzij zich natuurlijk nieuwe ontwikkelingen voordoen", zo laat politiewoordvoerder Hub Haenen weten.

Melding
Aanleiding voor de zoektocht, die de voorbije twee dagen veel mediabelangstelling trok, was een melding van twee mannen die dinsdagavond laat een persoon met een grote koffer over de Servaasbrug zagen lopen. Even later zag het duo dezelfde man lopen, maar zónder koffer.

Videobeelden
Blijft over de vraag of de politie de verklaring van het tweetal nog steeds serieus neemt. "We hebben de beelden van de videocamera’s op de brug bestudeerd. Daar is inderdaad een man mét en zónder koffer op te zien. We gaan daarom niet uit van een broodjeaapverhaal", zegt de politiewoordvoerder.

Lees ook:
- Sonarboot te water voor verdachte koffer Maastricht
- Zoektocht naar mysterieuze koffer Maastricht gestaakt
- Brandweer duikt naar verdachte koffer Servaasbrug

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sonarboot te water voor verdachte koffer Maastricht
Brandweer duikt naar verdachte koffer Servaasbrug
Zoektocht naar mysterieuze koffer Maastricht gestaakt
lijk, koffer, maastricht
Lijk in koffer in Maas gevonden
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen