Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoektocht naar vakantiehuis op Second Home Beurs

Geplaatst opzaterdag 23 april 2022 - 22:19

Na corona en de opvang van vluchtelingen is er dit weekend na twee jaar weer een consumentenbeurs in het MECC in Maastricht: de Second Home Beurs. De beurs is speciaal voor mensen die op zoek zijn naar een tweede huis in binnen- of buitenland.

Duizenden mensen uit Nederlands en Belgisch Limburg komen dit weekend naar de beurs.

Populair
Onder meer Spanje en Italiƫ zijn populair onder de kopers van een tweede huis. "Klimaat, omgeving, natuur en cultuur. Dat spreekt ons daar heel erg aan", licht een stel toe dat op zoek is naar een tweede woning in Spanje.

Stroomversnelling
Corona heeft volgens de organisatie een duidelijke impact op het aantal mensen dat een tweede huis koopt. "Sommige mensen voelen zich gestraft, omdat zij een lange periode veel thuis hebben gezeten door corona. De droom die zij hadden om over tien jaar een tweede woning te kopen, is naar voren geschoven. Corona heeft dat in een stroomversnelling gebracht. Mensen willen juist nu van het leven genieten", vertelt Henkjan Prins van de Second Home Beurs.

Gemixt gevoel
Voor veel mensen is in de huidige woningmarkt het kopen van een eerste huis al een hele opgave. Sommige bezoekers van de Second Home Beurs hebben dan ook een gemengd gevoel. "Maar wij kiezen er wel heel bewust voor om echt voor een vakantiehuis te gaan en willen niet inbreken op een lokale markt", aldus een stel dat een tweede woning in Griekenland op het oog heeft.

Woningen in eigen land
De organisatie van de beurs merkt dat ook de vraag naar woningen in eigen land door corona flink is toegenomen. Prins: "De Nederlandse recreatiemarkt is booming. Er is weinig aanbod meer over. Dat is de grootste uitdaging voor veel woningorganisaties: je kunt niet meer overal kopen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen