Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoektocht naar schaatser in water in Hegelsom gestaakt

Geplaatst opmaandag 15 februari 2021 - 17:59

De politie en brandweer zochten maandagmiddag naar een schaatser die mogelijk door het ijs is gezakt nabij de Sint Jorisweg in Hegelsom. Vanwege de invallende duisternis is de actie gestaakt.

Dinsdag bekijken de hulpdiensten of en hoe de zoektocht wordt hervat.

Een medewerker van het Waterschap Limburg zag 's middags schaatsers aan de Sint Jorisweg. Toen hij later weer passeerde, merkte hij op dat er een fiets onbeheerd was achtergebleven. Daarop alarmeerde hij kort na 17:00 uur de hulpdiensten.

Duikteam
De brandweer begon direct bij het water met een zoektocht. Daarbij werd uit voorzorg een bootje meegenomen. Ook een duikteam deed mee aan de zoekactie. Brandweerkorpsen uit Lottum, Horst, Venlo en Weert waren opgeroepen. Een ambulance stond klaar voor eerste hulp. Er werd op de bevroren plas geen wak gevonden of een andere aanwijzing dat er iemand door het ijs was gegaan.

Oproep burgernet
De politie hoopt dat het allemaal om een misverstand draait en probeert met een oproep via Burgernet de eigenaar van de fiets te achterhalen. Het gaat om een zwarte damesfiets van het merk Pointer. Het rijwiel heeft een bruin zadel en bruine handvatten. Op het bagagerek lag een plastic boodschappentas van Albert Heijn en een lichtblauwe sjaal.

Invallende dooi
Met invallende dooi kwam er in het hele land in de loop van de zondag een einde aan de ijspret. Veel gemeentes en veiligheidsregio's waarschuwden schaatsers vanaf zondagmiddag om van het ijs te gaan.

jorisweg hegelsom
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen