Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zoektocht naar mogelijk met tbc besmette kinderen in Aken

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 8:29

De Duitse politie is op zoek naar drie Pakistaanse kinderen en een oudere vrouw. De vier zouden mogelijk besmet zijn met de besmettelijke variant van tuberculose (tbc).

De vader van de kinderen werd vorige week donderdag op het politiebureau van het centraal station in Aken binnengebracht. Hij stierf maandag aan open tuberculose.

Kinderen
Voordat de man overleed, vertelde hij zijn arts dat hij met zijn drie kinderen uit Pakistan was gevlucht. Hij vertrouwde op het treinstation van Aachen zijn kinderen aan een oudere vrouw toe.

Spoed
Omdat de kinderen mogelijk ook besmet zijn met de ziekte is de politie met spoed naar hen op zoek. Ook de twee mannen die de zieke vader naar het politiebureau brachten, worden gevraagd zich te melden.

Tuberculose
Besmetting met tuberculose vindt meestal plaats door het inademen van tuberculosebacteriën die in de lucht zweven. De meest voorkomende symptomen zijn aanhoudend hoesten, gewichtsverlies, nachtzweten, pijn in de borstkas en bloed ophoesten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Gerelateerde berichten

vuurwapen
Duitse taxichauffeur overvallen in Heerlen, daders gevlucht
Tbc-onderzoek bij bedrijf in Venlo
Geen nieuwe tbc-gevallen bij bedrijf in Venlo
Ziekenhuizen in Euregio gaan samenwerken bij kankerzorg
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen