Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoektocht naar mogelijk met tbc besmette kinderen in Aken

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 8:29

De Duitse politie is op zoek naar drie Pakistaanse kinderen en een oudere vrouw. De vier zouden mogelijk besmet zijn met de besmettelijke variant van tuberculose (tbc).

De vader van de kinderen werd vorige week donderdag op het politiebureau van het centraal station in Aken binnengebracht. Hij stierf maandag aan open tuberculose.

Kinderen
Voordat de man overleed, vertelde hij zijn arts dat hij met zijn drie kinderen uit Pakistan was gevlucht. Hij vertrouwde op het treinstation van Aachen zijn kinderen aan een oudere vrouw toe.

Spoed
Omdat de kinderen mogelijk ook besmet zijn met de ziekte is de politie met spoed naar hen op zoek. Ook de twee mannen die de zieke vader naar het politiebureau brachten, worden gevraagd zich te melden.

Tuberculose
Besmetting met tuberculose vindt meestal plaats door het inademen van tuberculosebacteriƫn die in de lucht zweven. De meest voorkomende symptomen zijn aanhoudend hoesten, gewichtsverlies, nachtzweten, pijn in de borstkas en bloed ophoesten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

vuurwapen
Duitse taxichauffeur overvallen in Heerlen, daders gevlucht
stock coronavirus kerstmarkt mondkapje kerst
Coronaregels op kerstmarkt Aken aangescherpt
Tbc-onderzoek bij bedrijf in Venlo
Geen nieuwe tbc-gevallen bij bedrijf in Venlo
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen