Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoektocht naar Genk-supporters na rellen

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 7:50

De Belgische politie heeft een grote identiteitscontrole gehouden tijdens de wedstrijd KRC Genk- Club Brugge.

De politie was daar op zoek naar relschoppers die een dag eerder bij Fortuna door de hekken braken.

Tegen muur gezet
De Belgische politie controleerde de supporters op de staantribune. Ook viel een dertigtal agenten café Trianon binnen. De actie leidde tot heel wat ophef op de sociale media: "Mensen werden willekeurig uitgekozen en tegen een muur gezet. Ze moesten een bordje met een nummer vasthouden en werden dan gefotografeerd.”

Volgens burgemeester Wim Dries was de actie verantwoord omdat Genk-supporters zaterdagavond betrokken waren bij rellen tijdens de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Roda JC. Er werden na die wedstrijd bijna 30 man opgepakt voor openlijke geweldpleging. Het bestuur van Fortuna Sittard stelt de hooligans een langdurig stadionverbod in het vooruitzicht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Elf aanhoudingen na bekogelen bussen Genk
'Maastrichtse hooligans bekogelen bussen na Belgische derby'
Politie op zoek naar beelden van rellen Fortuna-Roda
Aanhoudingen rondom derby Roda-Fortuna
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen