Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zoektocht dader Nicky Verstappen: 'We'll never give up'

Geplaatst opvrijdag 10 augustus 2018 - 21:16

Twintig jaar na de dood van Nicky Verstappen grijpt Peter R. de Vries dit gegeven aan, om opnieuw aandacht te vragen voor de zaak.

"Vandaag is het 20 jaar geleden dat Nicky Verstappen verdween en werd vermoord", schrijft hij op Twitter. "Op mijn kantoor hangt het Ajax-shirt van Jari Litmanen dat hij kreeg. Als dagelijkse herinnering dat de moord moet worden opgelost. We'll never give up!"

Nieuw onderzoek
De Vries staat de familie Verstappen al vanaf de beginperiode bij. Hij bleef al die tijd aandringen op nieuw onderzoek, omdat de dader tot op de dag van vandaag nog niet is gevonden.

Lees ook: 'Toen ik opstond, was Nicky weg'

Verwantschaponderzoek
Politie en justitie hielden eerder dit jaar het grootste DNA-verwantschapsonderzoek ooit in Nederland. Meer dan 15.000 mannen hebben DNA afgestaan. In juni werden nog eens drieduizend mannen extra opgeroepen. Met het verwantschaponderzoek wil de politie via familie uitkomen bij de eigenaar van het DNA-spoor dat bij de toen elfjarige jongen werd gevonden.

Lees ook: Nog geen doorbraak in zaak Nicky: grote belactie politie

DNA-match
Hoe het onderzoek tot nu toe verloopt, is niet duidelijk. Daarover worden geen mededelingen gedaan. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt het DNA. Begin juni was er vanuit het NFI nog geen bericht gekomen dat er een match is die de politie dichtbij een doorbraak brengt.

Verjaring
Omdat de moord nu twintig jaar geleden is, gaat verjaring meespelen. Moord, doodslag en verkrachting kunnen weliswaar niet verjaren, maar als die niet kunnen worden bewezen kan het zijn dat de dader alsnog vrijuit gaat.

Lees ook: Nicky Verstappen 20 jaar later: kans op succes kleiner

"Het onderzoek naar de dood van Nicky richt zich op het vinden van degene die betrokken is bij zijn dood. We doen op dit moment geen uitspraken over de vraag van welke verdenking voor welke strafbare feiten er sprake zou zijn", aldus een woordvoerder van de politie tegenover persbureau ANP.

Doodsoorzaak
De doodsoorzaak van Nicky Verstappen is tot nu toe onbekend en ook is het onduidelijk of hij seksueel is misbruikt.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen