Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoekactie op Maastrichts kerkhof naar vermiste Tanja Groen

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 8:31

De politie is woensdagochtend bezig met een zoekactie op het kerkhof aan De Beente in de Maastrichtse wijk Heugem in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen in 1993.

De politie heeft 'nieuwe en interessante informatie' gekregen. Dat was aanleiding om het onderzoek opnieuw op te starten.

Video: Track '88

Graf
Het cold case team van de politie Limburg kreeg in het najaar van 2019 een tip over de plek waar de destijds 18-jarige studente begraven zou zijn. Dit leidde naar het kerkhof in Heugem. Het team forensische medewerkers maakt woensdagochtend een van de graven open.

De politie meldt dat de overleden man die in het graf ligt en zijn nabestaanden niets met de verdwijningszaak te maken hebben en vrijwillig meewerken aan het onderzoek.

Bekijk tijdlijn: Tanja Groen: al 26 jaar spoorloos

L1

Vermist
Tanja Groen werd op 4 september 1993 door haar ouders als vermist opgegeven. Ze zou dat jaar aan haar studie in Maastricht beginnen en ging op 31 augustus naar een feestavond van een studentenvereniging in de Herbenusstraat. Rond middernacht ging ze op de fiets naar haar kamer in Gronsveld. Daar kwam ze nooit aan. Van Tanja Groen ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Het onderzoek op de begraafplaats duurt de hele dag. Als er in het graf stoffelijk overschot van een vrouw wordt gevonden, dan wordt dit verder onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dat zou enkele weken duren.

Duidelijkheid
De ouders van Tanja Groen hopen dat de zoektocht duidelijkheid oplevert over het lot van hun dochter. "De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondragelijk geweest. Dit heeft ons elke dag bezig gehouden", aldus haar moeder Corrie Groen in een reactie. Adrie Groen zegt dat ze moeten afwachten wat de zoekactie oplevert, 'maar ons is duidelijk gemaakt dat het niet om zomaar een tip gaat".

Coldcasekalender
De politie heeft eerder deze maand voor het vierde jaar op rij een coldcasekalender verspreid met daarop 52 oude zaken, waaronder de zaak van Tanja Groen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de tip over de verdwijning los van de kalender staat, omdat die al eerder binnenkwam. Hij benadrukt echter dat het belangrijk blijft om zaken onder de aandacht te brengen om ze na zoveel jaar op te kunnen lossen. Ook laat hij weten blij te zijn met de informatie die is binnengekomen.

Lees ook: Vijf Limburgse zaken op nieuwe coldcasekalender

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen