Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoekactie op Maastrichts kerkhof naar vermiste Tanja Groen

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 8:31

De politie is woensdagochtend bezig met een zoekactie op het kerkhof aan De Beente in de Maastrichtse wijk Heugem in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen in 1993.

De politie heeft 'nieuwe en interessante informatie' gekregen. Dat was aanleiding om het onderzoek opnieuw op te starten.

Video: Track '88

Graf
Het cold case team van de politie Limburg kreeg in het najaar van 2019 een tip over de plek waar de destijds 18-jarige studente begraven zou zijn. Dit leidde naar het kerkhof in Heugem. Het team forensische medewerkers maakt woensdagochtend een van de graven open.

De politie meldt dat de overleden man die in het graf ligt en zijn nabestaanden niets met de verdwijningszaak te maken hebben en vrijwillig meewerken aan het onderzoek.

Bekijk tijdlijn: Tanja Groen: al 26 jaar spoorloos

L1

Vermist
Tanja Groen werd op 4 september 1993 door haar ouders als vermist opgegeven. Ze zou dat jaar aan haar studie in Maastricht beginnen en ging op 31 augustus naar een feestavond van een studentenvereniging in de Herbenusstraat. Rond middernacht ging ze op de fiets naar haar kamer in Gronsveld. Daar kwam ze nooit aan. Van Tanja Groen ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Het onderzoek op de begraafplaats duurt de hele dag. Als er in het graf stoffelijk overschot van een vrouw wordt gevonden, dan wordt dit verder onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dat zou enkele weken duren.

Duidelijkheid
De ouders van Tanja Groen hopen dat de zoektocht duidelijkheid oplevert over het lot van hun dochter. "De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondragelijk geweest. Dit heeft ons elke dag bezig gehouden", aldus haar moeder Corrie Groen in een reactie. Adrie Groen zegt dat ze moeten afwachten wat de zoekactie oplevert, 'maar ons is duidelijk gemaakt dat het niet om zomaar een tip gaat".

Coldcasekalender
De politie heeft eerder deze maand voor het vierde jaar op rij een coldcasekalender verspreid met daarop 52 oude zaken, waaronder de zaak van Tanja Groen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de tip over de verdwijning los van de kalender staat, omdat die al eerder binnenkwam. Hij benadrukt echter dat het belangrijk blijft om zaken onder de aandacht te brengen om ze na zoveel jaar op te kunnen lossen. Ook laat hij weten blij te zijn met de informatie die is binnengekomen.

Lees ook: Vijf Limburgse zaken op nieuwe coldcasekalender

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen