Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zoekactie naar Marjo Winkens kan nog dagen duren

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 13:59

De grote zoekactie naar de vermiste Marjo Winkens die maandagochtend van start is gegaan in Beesel kan nog dagen duren.

"We houden er rekening mee dat we een aantal dagen bezig zijn", zegt woordvoerster van de politie Yolanda Dols tegen L1.

Lees ook: Grote zoekactie na tip over vermiste Marjo Winkens

Graafmachine
Naar aanleiding van een serieuze tip is de grote zoekactie ingezet. "Er wordt gezocht met een grondradar en speurhonden. Archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kijken naar begroeiing. En we zijn met een graafmachine bezig om de bovenlaag af te halen en per stukje kijken we hoe we het verder aanpakken", zegt de politie. "Voor nabestaanden is het van belang dat ze duidelijkheid krijgen over wat er gebeurd is. Zodat er een einde komt aan 44 jaar leven in onzekerheid."

Duidelijkheid
Vanwege de grootte van het bosperceel is het voor de politie moeilijk te zeggen of er iets gevonden wordt. Mocht dat het geval zijn is het Openbaar Ministerie vastbesloten: "Dan gaan we kijken of we iets kunnen met de sporen", vertelt woordvoerder Gert-Jan Bos. "De zaak is weliswaar verjaard, maar dan gaan we toch kijken of er mogelijkheden zijn. We willen weten wat er met Winkens is gebeurd in 1975 en of er mensen die in de buurt wonen iets met de zaak te maken hebben. Onze intentie is daarmee ook om de nabestaanden duidelijkheid te geven." Voor het OM is het, zolang er nog niets gevonden is, moeilijk om vooruit te kijken. "Wat we nu belangrijk vinden is, kijken of het klopt wat we te horen hebben gekregen."

Er zal iedere dag tussen 08:00 uur en 17:00 uur gezocht worden. Daarnaast wordt het perceel continu beveiligd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen