Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoekactie naar Marjo Winkens kan nog dagen duren

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 13:59

De grote zoekactie naar de vermiste Marjo Winkens die maandagochtend van start is gegaan in Beesel kan nog dagen duren.

"We houden er rekening mee dat we een aantal dagen bezig zijn", zegt woordvoerster van de politie Yolanda Dols tegen L1.

Lees ook: Grote zoekactie na tip over vermiste Marjo Winkens

Graafmachine
Naar aanleiding van een serieuze tip is de grote zoekactie ingezet. "Er wordt gezocht met een grondradar en speurhonden. Archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kijken naar begroeiing. En we zijn met een graafmachine bezig om de bovenlaag af te halen en per stukje kijken we hoe we het verder aanpakken", zegt de politie. "Voor nabestaanden is het van belang dat ze duidelijkheid krijgen over wat er gebeurd is. Zodat er een einde komt aan 44 jaar leven in onzekerheid."

Duidelijkheid
Vanwege de grootte van het bosperceel is het voor de politie moeilijk te zeggen of er iets gevonden wordt. Mocht dat het geval zijn is het Openbaar Ministerie vastbesloten: "Dan gaan we kijken of we iets kunnen met de sporen", vertelt woordvoerder Gert-Jan Bos. "De zaak is weliswaar verjaard, maar dan gaan we toch kijken of er mogelijkheden zijn. We willen weten wat er met Winkens is gebeurd in 1975 en of er mensen die in de buurt wonen iets met de zaak te maken hebben. Onze intentie is daarmee ook om de nabestaanden duidelijkheid te geven." Voor het OM is het, zolang er nog niets gevonden is, moeilijk om vooruit te kijken. "Wat we nu belangrijk vinden is, kijken of het klopt wat we te horen hebben gekregen."

Er zal iedere dag tussen 08:00 uur en 17:00 uur gezocht worden. Daarnaast wordt het perceel continu beveiligd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen