Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zoekactie naar Marjo Winkens eind deze week klaar'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 18:13

De politie verwacht dat de zoekactie in Beesel naar het stoffelijk overschot van de vermiste Marjo Winkens eind deze week zal zijn afgerond.

Dat zei hoofd recherche Rob van Kan dinsdag in het tv-programma L1mburg Centraal.

De politie graaft sinds maandag een terrein aan de Kerstenbergweg in Beesel af. Dat gebeurt na een serieuze tip die eind 2017 bij de recherche binnenkwam over de cold case. De destijds 17-jarige Marjo Winkens uit Schimmert is sinds 1975 vermist.

Lees ook: Grote zoekactie na tip over vermiste Marjo Winkens

Nadat de tip binnenkwam, is de betrouwbaarheid ervan onderzocht. En die is zodanig dat het cold case-team nu zoekt op de plek waar haar stoffelijk overschot mogelijk ligt. Waarom de tip pas in 2017 is ingediend, kan de politie niet zeggen. Willemsen: "Die informatie kan ik niet geven, want dan is de tip herleidbaar naar de tipgever".

Nieuwe tip
Volgens leider Bob Willemsen van het cold case team gaat het in elk geval om een tip die nog niet eerder is doorgegeven. De tipgever is ook iemand die nog niet in het dossier van de vermissing voorkwam. De afgelopen jaren is al op verschillende plaatsen naar de overblijfselen van Winkens gezocht, maar zonder resultaat.

Forensisch onderzoek
Het gebied aan de Kerstenbergweg in Beesel is afgezet en wordt 24 uur per dag bewaakt. Binnen de afzetting is maandag begonnen met het weghalen van planten die de grond bedekken. Daarna is gestart met het laag voor laag afgraven van het terrein. Er wordt gegraven tussen 08:00 uur 's morgens en minstens 17:00 uur 's middags. Elke grondlaag wordt minutieus onderzocht op stoffelijke resten.

Lees ook: Zoekactie naar Marjo Winkens kan nog dagen duren

Identificatie
Mochten er overblijfselen gevonden worden, dan moet eerst bekeken worden of het om Marjo Winkens gaat. Of nog achterhaald kan worden hoe de jonge vrouw om het leven is gekomen, is de vraag.

Geen vervolging
Wat in elk geval wél duidelijk is, is dat de zaak al verjaard is. Mocht door het onderzoek duidelijk worden wie Winkens om het leven heeft gebracht, dan is de dader of zijn de daders niet meer te vervolgen.

Nabestaanden
De ouders van Marjo Winkens hebben altijd gehoopt erachter te komen wat er met hun dochter is gebeurd. Maar zij zijn al jaren dood. Na hun dood bleef een tante van Marjo ervoor zorgen dat de politie aandacht bleef houden voor de zaak. Maar zij is ook overleden. Haar dochter, een nichtje van Marjo, is nu degene die afwacht of er bij de zoektocht in Beesel iets gevonden wordt wat licht werpt op de verdwijning van de jonge vrouw.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen