Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoekactie afgerond, Tanja Groen niet gevonden

Geplaatst opwoensdag 16 juni 2021 - 17:11

Opnieuw een teleurstelling in de jarenlange zoektocht naar de vermiste Tanja Groen. De zoekactie op de Strabrechtse Heide in Heeze heeft niets opgeleverd.

Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Geen sporen
De zoekactie is rond 16:30 uur stopgezet. Volgens de politie zijn er geen sporen die erop wijzen dat Tanja in het gebied begraven is. De studente uit Maastricht wordt sinds 1993 vermist.

De graafwerkzaamheden begonnen dinsdag op een afgelegen stukje hei. Volgens de politie is dat een plek die al sinds de jaren '90 genoemd wordt en waarover ook in recente getuigenverklaringen gesproken wordt als plaats waar de vermiste vrouw begraven zou zijn.

Lees ook: Nieuwe zoekactie naar jarenlang vermiste Tanja Groen

Ouders geïnformeerd
De ouders van Tanja Groen zijn door de politie geïnformeerd. Dinsdag temperde Peter R. de Vries de verwachtingen al. De Vries volgt de zoektocht ter plaatse namens de familie van het verdwenen meisje. "Deze zoektocht is een poging, een mogelijkheid die we willen uitsluiten", zei De Vries.

Hij waarschuwde voor te hoog gespannen verwachtingen. "Eerst zien, dan geloven." De zoektocht was volgens hem gebaseerd op verklaringen van ene Wim S., een moordenaar uit het naburige Geldrop.

Tanja Groen (15 jun 2021)
Foto: familie Groen

Maastricht
De uit het Noord-Hollandse Schagen afkomstige Tanja Groen verdween in augustus 1993 na een feest tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Ze was met de fiets op weg naar haar kamer in Gronsveld, maar kwam daar nooit aan. Twee jaar geleden werd ook gezocht naar haar lichaam. Toen werd een graf op een begraafplaats in Maastricht geopend. Ook toen werd haar lichaam niet gevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen