Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoals verwacht: Plusquin lijsttrekker Partij voor de Dieren

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 21:16

Pascale Plusquin is de beoogd lijsttrekker van de Partij voor de Dieren (PvdD) bij de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar. Dat is volgens verwachting.

Plusquin vormt sinds december 2015 de eenmansfractie van de partij in het Limburgs Parlement. Zij volgde Frank Wassenberg op die toen Tweede Kamerlid werd. Plusquin zegt er 'heel veel zin in te hebben' om lijsttrekker te worden en door te gaan in de provinciale politiek.

Geitenstop
"De provincie gaat over een heleboel onderwerpen die voor de Partij voor de Dieren belangrijk zijn. Zoals natuur, landbouw, jacht en luchtkwaliteit", aldus Plusquin. Ze zegt de afgelopen jaren ervaren te hebben dat je soms als eenmansfractie ook het verschil kan maken. "Met als hoogtepunt mijn motie voor een voorlopige geitenstop die afgelopen vrijdag door het Limburgs Parlement is aangenomen", zo vertelt ze.

Lees ook: Verbod op nieuwe geitenstallen om gezondheidsrisico's

Kandidatenlijst
Plusquin gelooft erin dat de Partij voor de Dieren bij de verkiezingen in maart kan groeien naar drie zetels omdat de partij het goed blijft doen in de peilingen.

Op 9 december worden tijdens een landelijk congres van de PvdD de lijsttrekkers in de twaalf provincies officieel gekozen, onder wie dus Pascale Plusquin in Limburg. Tegen die tijd moet ook de rest van de kandidatenlijst bekend zijn.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen