Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoals verwacht: Plusquin lijsttrekker Partij voor de Dieren

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 21:16

Pascale Plusquin is de beoogd lijsttrekker van de Partij voor de Dieren (PvdD) bij de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar. Dat is volgens verwachting.

Plusquin vormt sinds december 2015 de eenmansfractie van de partij in het Limburgs Parlement. Zij volgde Frank Wassenberg op die toen Tweede Kamerlid werd. Plusquin zegt er 'heel veel zin in te hebben' om lijsttrekker te worden en door te gaan in de provinciale politiek.

Geitenstop
"De provincie gaat over een heleboel onderwerpen die voor de Partij voor de Dieren belangrijk zijn. Zoals natuur, landbouw, jacht en luchtkwaliteit", aldus Plusquin. Ze zegt de afgelopen jaren ervaren te hebben dat je soms als eenmansfractie ook het verschil kan maken. "Met als hoogtepunt mijn motie voor een voorlopige geitenstop die afgelopen vrijdag door het Limburgs Parlement is aangenomen", zo vertelt ze.

Lees ook: Verbod op nieuwe geitenstallen om gezondheidsrisico's

Kandidatenlijst
Plusquin gelooft erin dat de Partij voor de Dieren bij de verkiezingen in maart kan groeien naar drie zetels omdat de partij het goed blijft doen in de peilingen.

Op 9 december worden tijdens een landelijk congres van de PvdD de lijsttrekkers in de twaalf provincies officieel gekozen, onder wie dus Pascale Plusquin in Limburg. Tegen die tijd moet ook de rest van de kandidatenlijst bekend zijn.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen