Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo zien de intercity's op de Limburgse sporen er straks uit

Geplaatst opwoensdag 2 juni 2021 - 14:50

De NS heeft woensdagochtend de eerste gemoderniseerde dubbeldekker gepresenteerd. De trein rijdt binnenkort onder meer tussen Maastricht en Amsterdam.

Het gaat om een dubbeldekker van het type VIRM 2 en 3.

Nog eens 18 jaar
Het gaat om een achttien jaar oude trein die volledig is gerenoveerd. De trein voldoet volgens de NS helemaal aan de huidige reizigerswensen. Daarvoor is het interieur van de trein is helemaal vernieuwd. Er is onder meer nieuw meubilair, duurzame verlichting en een nieuw klimaatsysteem aangebracht. Ook zijn er USB-poorten beschikbaar voor de reizigers. "Na de grondige make-over kan deze dubbeldekker, die al achttien jaar dienst doet, zeker nog eens achttien jaar mee", laat een woordvoerder van de NS weten.

NOS

De trein is gepresenteerd in Haarlem en gaat deze week de dienstregeling in. Het is de eerste van 45 dubbeldekstreinen die NS de komende twee jaar volledig moderniseert. De totale investering bedraagt 400 miljoen euro. Eind 2023 moeten alle dubbeldekkers van deze serie klaar zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen