Overslaan en naar de inhoud gaan

Zó wordt Fortuna-Feyenoord volgende week hervat

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 12:28

Dezelfde selecties, een andere scheidsrechter en een vrije trap voor Fortuna: zó krijgt het dinsdag gestaakte bekerduel van de Sittardenaren tegen Feyenoord volgende week een vervolg.

De hervatting van de confrontatie in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker is door de voetbalbond vastgesteld op dinsdag 28 januari om 20:00 uur.

27 minuten
Er wordt nog - minimaal - 27 minuten gevoetbald in het Fortuna Sittard stadion. De wedstrijd werd dinsdagavond immers na 63 minuten gestaakt door scheidsrechter Kevin Blom, vanwege de extreme mist. De tussenstand op dat moment, 1-1, blijft op het bord staan. Mochten beide ploegen elkaar in balans houden, dan volgt zoals gebruikelijk in het bekertoernooi een verlenging en eventueel een strafschoppenserie.

Lees ook: Bekerduel Fortuna Sittard stilgelegd vanwege mist

Andere scheidsrechter
Blom is niet de scheidsrechter bij het restant van de wedstrijd. Dat is Martin van den Kerkhof, zo bevestigt KNVB-woordvoerder Daan Schippers woensdag. "Die wijziging is ingegeven door organisatorische omstandigheden", geeft hij aan. Blom is afwezig vanwege UEFA-verplichtingen.

Dezelfde elf
Van de clubs wordt verwacht dat zij met dezelfde elf spelers aantreden die op het veld stonden toen de wedstrijd definitief gestaakt werd. Wanneer een coach andere spelers wil opstellen bij de hervatting, gaat dat ten koste van de drie wisselmogelijkheden die coaches standaard hebben.

Lees ook: Mist zit Fortuna dwars: 'Weet jij nog waar de bal is?'

Maximaal drie
Doordat zowel Sjors Ultee als Dick Advocaat nog niet gewisseld had in de eerste 63 minuten, komt het erop neer dat beide oefenmeesters volgende week maximaal drie andere spelers kunnen opstellen. In dat geval zouden zij dus geen wisselmogelijkheden tijdens de wedstrijd meer achter de hand hebben.

Fortuna Sittard - Feyenoord mist (21 jan 2020)
Foto: Orange Pictures

Ziekte of blessure
Een uitzondering is ziekte of een blessure bij een speler die afgelopen dinsdag op het veld stond. "Maar dat moet dan aangetoond worden via een aan de KNVB verbonden sportarts", legt Schippers uit. "Daarnaast mogen geen spelers aan de wedstrijdselectie worden toegevoegd die dinsdag niet op het wedstrijdformulier stonden". Spelers die dus dinsdag om tactische redenen buiten de wedstrijdselectie vielen, komen ook volgende week niet aan bod.

Vrije trap
Verder moet Fortuna zich opnieuw op de - vanuit de spelerstunnel gezien - rechter speelhelft opstellen en neemt Feyenoord plaats op de linker speelhelft. Het spel wordt hervat met een directe vrije trap voor Fortuna in het eigen strafschopgebied. Daar werd de wedstrijd dinsdag immers ook stilgelegd.

Gele kaart
De gele kaart die Fortuna-back Clint Essers in de eerste helft van de wedstrijd opliep, blijft staan. Hij is de enige speler die een prent ontving van de scheidsrechter.

Lees ook: Restant bekerduel Fortuna Sittard volgende week ingehaald

Toeschouwers
Toeschouwers zijn - in principe - gewoon welkom bij de hervatting van het duel. "De KNVB gaat niet over de kaartverkoop, dat is de verantwoordelijkheid van de clubs", licht Schippers toe. Dinsdag zaten dik 5.000 voetbalfans, inclusief honderden Feyenoord-aanhangers, in het Fortuna Sittard Stadion.

Kaartverkoop
Een woordvoerder van Fortuna Sittard was woensdag nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is nog niet duidelijk of, zoals verwacht wordt, tickets geldig blijven en of er eventueel nog kaarten voor het restant van de wedstrijd in de verkoop gaan.

Fortuna Sittard - Feyenoord (21 jan 2020)
Foto: Etienne Zegers
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen