Overslaan en naar de inhoud gaan

Zó wordt Fortuna-Feyenoord volgende week hervat

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 12:28

Dezelfde selecties, een andere scheidsrechter en een vrije trap voor Fortuna: zó krijgt het dinsdag gestaakte bekerduel van de Sittardenaren tegen Feyenoord volgende week een vervolg.

De hervatting van de confrontatie in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker is door de voetbalbond vastgesteld op dinsdag 28 januari om 20:00 uur.

27 minuten
Er wordt nog - minimaal - 27 minuten gevoetbald in het Fortuna Sittard stadion. De wedstrijd werd dinsdagavond immers na 63 minuten gestaakt door scheidsrechter Kevin Blom, vanwege de extreme mist. De tussenstand op dat moment, 1-1, blijft op het bord staan. Mochten beide ploegen elkaar in balans houden, dan volgt zoals gebruikelijk in het bekertoernooi een verlenging en eventueel een strafschoppenserie.

Lees ook: Bekerduel Fortuna Sittard stilgelegd vanwege mist

Andere scheidsrechter
Blom is niet de scheidsrechter bij het restant van de wedstrijd. Dat is Martin van den Kerkhof, zo bevestigt KNVB-woordvoerder Daan Schippers woensdag. "Die wijziging is ingegeven door organisatorische omstandigheden", geeft hij aan. Blom is afwezig vanwege UEFA-verplichtingen.

Dezelfde elf
Van de clubs wordt verwacht dat zij met dezelfde elf spelers aantreden die op het veld stonden toen de wedstrijd definitief gestaakt werd. Wanneer een coach andere spelers wil opstellen bij de hervatting, gaat dat ten koste van de drie wisselmogelijkheden die coaches standaard hebben.

Lees ook: Mist zit Fortuna dwars: 'Weet jij nog waar de bal is?'

Maximaal drie
Doordat zowel Sjors Ultee als Dick Advocaat nog niet gewisseld had in de eerste 63 minuten, komt het erop neer dat beide oefenmeesters volgende week maximaal drie andere spelers kunnen opstellen. In dat geval zouden zij dus geen wisselmogelijkheden tijdens de wedstrijd meer achter de hand hebben.

Fortuna Sittard - Feyenoord mist (21 jan 2020)
Foto: Orange Pictures

Ziekte of blessure
Een uitzondering is ziekte of een blessure bij een speler die afgelopen dinsdag op het veld stond. "Maar dat moet dan aangetoond worden via een aan de KNVB verbonden sportarts", legt Schippers uit. "Daarnaast mogen geen spelers aan de wedstrijdselectie worden toegevoegd die dinsdag niet op het wedstrijdformulier stonden". Spelers die dus dinsdag om tactische redenen buiten de wedstrijdselectie vielen, komen ook volgende week niet aan bod.

Vrije trap
Verder moet Fortuna zich opnieuw op de - vanuit de spelerstunnel gezien - rechter speelhelft opstellen en neemt Feyenoord plaats op de linker speelhelft. Het spel wordt hervat met een directe vrije trap voor Fortuna in het eigen strafschopgebied. Daar werd de wedstrijd dinsdag immers ook stilgelegd.

Gele kaart
De gele kaart die Fortuna-back Clint Essers in de eerste helft van de wedstrijd opliep, blijft staan. Hij is de enige speler die een prent ontving van de scheidsrechter.

Lees ook: Restant bekerduel Fortuna Sittard volgende week ingehaald

Toeschouwers
Toeschouwers zijn - in principe - gewoon welkom bij de hervatting van het duel. "De KNVB gaat niet over de kaartverkoop, dat is de verantwoordelijkheid van de clubs", licht Schippers toe. Dinsdag zaten dik 5.000 voetbalfans, inclusief honderden Feyenoord-aanhangers, in het Fortuna Sittard Stadion.

Kaartverkoop
Een woordvoerder van Fortuna Sittard was woensdag nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is nog niet duidelijk of, zoals verwacht wordt, tickets geldig blijven en of er eventueel nog kaarten voor het restant van de wedstrijd in de verkoop gaan.

Fortuna Sittard - Feyenoord (21 jan 2020)
Foto: Etienne Zegers
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen