Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo wil deze online-verkoper over paar jaar miljonair zijn

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 22:30

Online verkopers zien dollartekens nu het Amerikaanse Amazon zich volgend jaar vestigt in Nederland.

De online-gigant heeft al een site in Nederland maar dat is alleen nog voor boeken. Straks komt het hele assortiment online te staan en dat biedt mogelijkheden voor Nederlandse online-verkopers.
Amazon
Huub Knapen (20) uit Weert is één van hen. Hij is twee jaar geleden zelfs gestopt met school en verdient zijn geld nu met het online verkopen van producten via Amazon.

Motoronderdelen
Hij kwam op het idee toen hij in de zaak van zijn vader werkte. "Ik moest online motoronderdelen verkopen en maakte 4000 advertenties voor één product. Toen dacht ik: als ik nu eens één advertentie maak om 4000 artikelen te verkopen, dat is toch veel efficiënter? En daarom ben ik gestopt met mijn MBO-studie en me gaan verdiepen in de online-business."

Succes
En met succes, want Knapen verdient nu zo'n tienduizend euro per maand. En hij is vastbesloten om over een paar jaar miljonair te zijn. Zeker nu hij straks via Amazon ook aan Nederlandse klanten kan gaan verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? "Eigenlijk is het heel eenvoudig. Ik koop producten op in China (via Alibaba) en verkoop ze via Amazon, dat ook meteen het verpakken en verzenden regelt." Zelf heeft Huub dus alleen maar een computer nodig en een goede strategie. De webgigant, waar hij maandelijks een soort lidmaatschap betaalt, krijgt dan een deel van de winst.

Geheim
Welke producten hij verkoopt wil hij niet vertellen. Dat is geheim, vanwege de concurrentiestrijd tussen de verkopers. Maar het gaat allemaal om kleine, niet te dure consumentenartikelen. "Je moet zorgen dat de verzendkosten niet te hoog worden."

Daarnaast is het volgens Knapen belangrijk dat klanten je product op de site weten te vinden, want één product wordt natuurlijk talrijke keren aangeboden. "En dat is een beetje het geheim, een goede strategie. Je moet op pagina 1 zien te komen en dat kan door een mooie prijs, een duidelijke productomschrijving en goede foto’s ervan. Als het product eenmaal aanslaat gaat de rest vanzelf", vertelt Huub, die op dit moment zeven artikelen online heeft staan, allemaal voor de Amerikaanse markt.

Nederland
Amazon vestigt zich dus in 2020 in Nederland en dat biedt volop kansen. "Iedereen start op nul, dus het is zaak dat je producten meteen goed in de markt staan. Bijvoorbeeld een iPhone-hoes, die koop je voor 60 cent per stuk in China en verkoop je straks op Amazon voor een tientje. Dan kun je in een paar maanden tijd al veel verdienen en dat investeer je weer in andere producten. Op die manier ben ik ook begonnen."

Doorzettingsvermogen
Toch zal niet iedereen slagen, denkt Huub. "Daarom geef ik ook cursussen aan bijvoorbeeld studenten die online willen gaan verkopen. Je moet wel goed weten waar je aan begint en ook niet denken dat je door niks te doen binnenloopt, zo werkt het niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen