Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo vond Veldense vrouw haar trouwring terug na 40 jaar

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 9:55

De Veldense Gonny Peters verloor ruim veertig jaar geleden haar trouwring.

Ondanks dat ze de hoop al heel lang had opgegeven, kwam er onlangs toch hulp uit een onverwachte hoek. Dit meldt Omroep Venlo.

Helpen
Vrijwilligersgroep Gevonden-Verloren kreeg lucht van de Veldense trouwring en benaderde Peters om haar te helpen.

Gezwollen vinger
Peters was haar ring ruim 40 jaar geleden verloren toen ze de was ging afhalen. Ze werd in haar vinger gestoken door een bij. Doordat haar vinger ging zwellen, deed ze de ring af en stopte deze in haar broekzak. Niet veel later ontdekte Peters dat haar trouwring was verdwenen. Na dagen zoeken gaf de Venlose uiteindelijk de zoektocht op. Vrijwilliger Joost Pingen ging zaterdagochtend naar de woning van Peters en ging daar met een metaaldetector aan de gang.

Gouden trouwring
"Na drie kwartier en behoorlijk wat signalen kreeg ik een zacht signaal binnen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was de gouden trouwring", vertelt Pingen aan de lokale omroep. Peters kon dit haast niet geloven.

Euforisch gevoel
"Met vier man met tranen in onze ogen in de keuken", zegt Pingen. "Daarna een heerlijke kop koffie gedronken en met een euforisch gevoel. Niets mooiers om mensen gelukkig te maken!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen