Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo vond Veldense vrouw haar trouwring terug na 40 jaar

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 9:55

De Veldense Gonny Peters verloor ruim veertig jaar geleden haar trouwring.

Ondanks dat ze de hoop al heel lang had opgegeven, kwam er onlangs toch hulp uit een onverwachte hoek. Dit meldt Omroep Venlo.

Helpen
Vrijwilligersgroep Gevonden-Verloren kreeg lucht van de Veldense trouwring en benaderde Peters om haar te helpen.

Gezwollen vinger
Peters was haar ring ruim 40 jaar geleden verloren toen ze de was ging afhalen. Ze werd in haar vinger gestoken door een bij. Doordat haar vinger ging zwellen, deed ze de ring af en stopte deze in haar broekzak. Niet veel later ontdekte Peters dat haar trouwring was verdwenen. Na dagen zoeken gaf de Venlose uiteindelijk de zoektocht op. Vrijwilliger Joost Pingen ging zaterdagochtend naar de woning van Peters en ging daar met een metaaldetector aan de gang.

Gouden trouwring
"Na drie kwartier en behoorlijk wat signalen kreeg ik een zacht signaal binnen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was de gouden trouwring", vertelt Pingen aan de lokale omroep. Peters kon dit haast niet geloven.

Euforisch gevoel
"Met vier man met tranen in onze ogen in de keuken", zegt Pingen. "Daarna een heerlijke kop koffie gedronken en met een euforisch gevoel. Niets mooiers om mensen gelukkig te maken!"

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen