Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo vond Veldense vrouw haar trouwring terug na 40 jaar

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 9:55

De Veldense Gonny Peters verloor ruim veertig jaar geleden haar trouwring.

Ondanks dat ze de hoop al heel lang had opgegeven, kwam er onlangs toch hulp uit een onverwachte hoek. Dit meldt Omroep Venlo.

Helpen
Vrijwilligersgroep Gevonden-Verloren kreeg lucht van de Veldense trouwring en benaderde Peters om haar te helpen.

Gezwollen vinger
Peters was haar ring ruim 40 jaar geleden verloren toen ze de was ging afhalen. Ze werd in haar vinger gestoken door een bij. Doordat haar vinger ging zwellen, deed ze de ring af en stopte deze in haar broekzak. Niet veel later ontdekte Peters dat haar trouwring was verdwenen. Na dagen zoeken gaf de Venlose uiteindelijk de zoektocht op. Vrijwilliger Joost Pingen ging zaterdagochtend naar de woning van Peters en ging daar met een metaaldetector aan de gang.

Gouden trouwring
"Na drie kwartier en behoorlijk wat signalen kreeg ik een zacht signaal binnen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was de gouden trouwring", vertelt Pingen aan de lokale omroep. Peters kon dit haast niet geloven.

Euforisch gevoel
"Met vier man met tranen in onze ogen in de keuken", zegt Pingen. "Daarna een heerlijke kop koffie gedronken en met een euforisch gevoel. Niets mooiers om mensen gelukkig te maken!"

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen